Tessans Hemsida

Som transsexuell så är ju ett av mina mål att få min operation.

Förra året trodde och hoppades jag att jag skulle få min köns korrigerande operation, men de blev inte så. Nu står jag i alla fall med på listan för 2014 och hoppas förstås att det ska bli av i år. Jag hoppas här kunna berätta om mina upplevelser, inför, under, och efter operationen.

Ringde och frågade om man viste när det var dags för mig den 13/1 men man kunde inte ge något annat besked än att det troligen blir i Mars.

 

6/2  Fick brev från Karolinska där det framgick att jag hade en tid för operation den 10/3

 

10/2  Då var det dags att sluta med hormonerna, vill inte men är nog tvungen att göra det i alla fall, man gör det ju för att minska risken för blodpropp vid operationen

.

20/2  Var på Karolinska och blev inskriven för operation den 10/3. Träffade en av kirurgerna som ska göra ingreppet och koordinationssköterskan Caroline. Man berättade lite om vad jag hade att förvänta mig, inte så mycket hur ingreppet ska gå till men en hel del om vad som kan gå fel, och hur det kan bli efteråt. Och så var det de där med stavträningen och hur noga det faktiskt var för att bevara djup och funktion.

Var också uppe hos narkosläkaren och fick svara på en hel del frågor. Nu har man tydligen gått tillbaka till rutinen att man kommer på söndagen innan operation, man hade ju ändrat det under hösten, då man skulle komma redan på lördagen.

 

26/2  Blev ett besök hos endokrinologen i dag fick lite koll på mina hormonvärdes som var riktigt bra, ja för tre veckor sedan nu när jag sluta vet jag ju inte och med tanke på hur jag mår nu så är de nog duktigt i obalans. Fick nytt recept också vilket kan vara bra efter operationen, ska ju börja ta hormonerna  igen efter att jag fått åka hem.

 

1/3  Har handlat lite trosskydd och glidmedel så jag har hemma när jag kommer hem från KS

 

9/3  Nu är det snart dags att ta mig till Karolinska Sjukhuset, men först ska jag tömma tarmen med en vätska jag köpt på apoteket och tvätta mig noga med ett medel som ska ta död på bacillerna på kroppen, pack lite kläder, bara lite trosor och så resten får man ju där. Ska ta med så jag har lite förströelse, kommer ju bli en himla tråkig tillvaro på KS.

Blir dator, telefoner laddare ja lite sånt.

Klockan är nu lite över 12 på dagen och har fått en säng i ett rum med sex sängar, så är ju inte ensam direkt. Ska få lite kläder och annat och ska duscha lite senare i kväll, ska nog ta bort allt hår runt snoppen också även om man inget sagt om de än så länge.

Har också provat de beryktade näringsdrycken och att påstå den är god är en överdrift men den går ju att dricka men om jag ska leva på den i 5 dar kommer jag nog vara gräsligt trött på den i slutet.

Klockan 15,15 kom syster Elin in och tog lite prover, stack mig i armen och tog tre rör blod, och så stack hon en gång till för ytterligare ett prov. Hon var duktig så gjorde inte ont alls och jag låg ju i sängen så var inga problem.

 

17,30  Kom sköterskan igen och kollade blodtryck, syresättningen i blodet och temperaturen, allt var bra så bara somna om.

 

20,23  Då är man färdig inför natten duschad och tömd tarm och håret på eländet är borta så nu bara försöka sova och invänta morgondagen.

Fick en spruta med blodförtunnande också.

 

10/3  Klockan 6 blev jag väckt för att duscha och tömma tarmen, sen ska jag kläs inför operationen, stödstrumpor och lite rena kläder igen, så ska kirurgen komma och rita en pil på magen så de vet var de ska operera någonstans, fast den rutinen hoppade man över.

.

8,10  Dags att åka upp till operation, och efter lite väntan utanför rullades jag in i operationssalen där man började förbereda mig, fick en infart i handen, för dropp mm, fick lokalbedövning på ryggen där man la in ryggmärgs bedövning, jo kändes ju lite men inte så man svimma direkt.

Sen var de god natt, vakade igen halv två och mådde jätte bra, efter diverse kontroller så var det så småningom dags att rullas ner till mitt rum igen, kom ner hav tre.

Mår som sagt jättebra och kan konstatera att grejen är borta, hihi

 

Det man gjorde med mig var att man använde valda delar av min snopp för att göra en vagina.

Man använder penishuden för själva vaginan, man vänder huden ut och in syr ihop ena änden och för in den i den hålighet man skapat. Man använder en del av ollonet med dess nerv och blodkärl för att göra en klitoris, man kapar urinröret lite och sen syr man ju förstås allt på plats och på rätt ställe. Saker som blir över, som testiklar och hud som inte behövs avlägsnas förstås.

En sida som man kan se på ett ungefär hur det går till, grunden är den samma. http://www.annelawrence.com/meltzersrs.html

 

18,30    Dags för lite kontroll igen och de kommer man göra var fjärde timme så länge jag har ryggmärgsbedövningen, den ger mig 8 ml i timmen av en blandning de kallar  Brenjiks blandning  och är en mix av smärtstillande medel.

I övrigt mår jag fortfarande bra och har inte ont och humöret är också bra.

 

20,30  Nu lite koll igen och lite piller inför natten och så den mysiga sprutan med blodförtunnande.

 

10.30 Och en ny koll, var inte så bra denna gång blöder jättemycket mellan benen, blod överallt.

 

11/3   Har blött hela natten vart jättejobbigt sköterskorna har vart här och bytt sänkläder och förband hela natten.

Så dåligt med sömn för andra natten i följd.

 

7,30  Kom Hannes in och titta och tog bort ett hemskt blodigt förband, blir nog att åka upp på operation igen för att kolla och göra om.

man kollade ju också mina värden igen.

 

8,50  Kom sjukgymnasten in och lämnade en pipa som jag ska blåsa i så jag håller igång mina lungor  nu när jag ligger ner hela tiden.

 

13,00  Hannes kom in igen och titta på blödningen och nu var det ganska lite så man beslöt att avvakta med en ny operation.

 

Min middag bestod av ett glas näringsdryck, ett glas soppa och lite buljong

 

12/3  Blev en natt till med blodig säng, det började vid 1 tiden och höll på ett par timmar innan man fick stopp på det, fick två sprutor med något som ska minska blödning och då lugnade det ner sig lite.

Hur många gånger man bytt mina sängkläder har jag för länge sedan tappet räkningen på, de blir nästan varje gång de kommer in och kollar mig och de är ofta.

 

4,20  Ny koll nya sänkläder bättra på förbandet lite igen och nya prover.

 

8,10  Hannes kom på besök och tittade, och de blir en tur upp på operation igen för att öppna upp förbandet och bränna de blodkärl som blöder.

 

11,45  Dags att åka upp på operation igen, blev sövd igen.

 

14,30  Vaknade jag upp igen, man hade hittat problemet, det blödde vid urinröret och var nog tur man öppnade upp och tittade efter.

 

15, 45  Tillbaka på rummet  och åter till de vanliga rutinerna med kontroller.

 

21,30   Sista kollen inför natten, fick lite piller och så titta man på förbandet, såg jättebra ut så får hoppas nu att det blir en bra natt och inget händer.

 

13/3    Natten har varit bra, inga blödningar så nu känns det betydligt bättre. Hannes var in och besökte mig vid 8,30 och berätta lite om var det blödde och att de fick sy ett per stygn till. Ska också få  en kopia på operations beskrivningen så jag vet vad de gjort med mig.

Nu blir det som vanligt igen koll var fjärde timme och så kanske jag får gå upp och gå lite i kväll, skulle vilja duscha för känner mig inte nå vidare fräsch men får vänta tills jag blir av med förbandet.

 

Blir en del sprutor också, får ju blodförtunnande och för att förhindra blödning något som verkar tvärt om,,,,, ja fråga inte mig men de funkar nog på ett bra sätt i slutändan, men blir mycket stick och jag är inte förtjust i sprutor.

En annan sak som känns lite märkligt är , eftersom jag dricker lite mer än vanligt nu så är man ju kissnödig och när man har karteter så löser det ju sig själv men känns ändå lite skumt när det som bara rinner.

Sen måste man ju komma ihåg att blåsa i pipan också, ska göra det en gång i timmen egentligen men glömmer de ganska ofta.

Maria tittade förbi och sa hej, hon skulle träffa Caroline så hon passade på att titta till mig.

 

 

2014 började för mig på allra sämsta tänkbara sätt, det tog slut med Elin, vi är inte ovänner eller så men kommer nog aldrig träffas igen. Livet måste gå vidare ändå.

 

7/3  Sista natten med kryssning

Ja då var kryssningen avklarad och det blev jätte lyckat en helt perfekt avslutning på en period i mitt liv, det blev lyxhytt och massor av bubbel och sent i säng förstås.

Kvällen blev halt galet lyckad och att vara TS på en ålandsbåt har sina fördelar hihi vi hade ständig uppvaktning av härliga tjejer både på dansgolvet och i vår hörna som ständigt blev större när fler och fler tjejer anslöt sig till vårt sällskap.   Så var det till slut dags för ”sista måltiden” nja låter ju drastiskt men får ju inte äta fast föda nu på fem dagar så var till att njuta av en laxplanka tillsammans med min underbart härliga väninna Lena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10/3  Operation

2/4  Thailand

14/3/14 Vaknade halv sex och sen var det svårt att somna om, strax efter åtta kom sköterskorna in och tog sina prov som vanligt och berättad att nu var det bara att vänta på att de ville ha upp mig till operationen igen för att ta bort förbandet.

Skulle inte bli sövd denna gång och bör ju inte vara nödvändigt tycker man ju.

Då var det borta, kändes lite konstigt när de var som inne i en och tog bort kompresser i slidan och satte in två stora tamponger i stället, så fick jag ett par härliga mormorstrosor så nu är jag riktigt sexig.

Från nu kan jag äta fast föda igen och det känns bra att ha lite tuggmotstånd.

12,10   Fick lite problem med kisseriet, kom som inget så kallade på sköterskan som kollade katetern och då blev det fart på det igen.

14,00  Vart uppe och gått lite i korridoren och även om det gick bra så var man lite groggy och kändes lite  som att lära sig gå igen efter fem dagar på rygg i sängen.

Nu är det fyra timmar sen de stängde av bedövningen i ryggen och funkar, har inte ont men klart de känns att de gjort något där nere, är ju lite ömt när man sitter.  Vid 16 tiden tog man bort alla slangar och nålen till bedövningen. Man sparade dem ett tag om det skulle bli akut smärta och man skulle behöva lägga bedövning igen.

23,21   Nu har det gått över tolv timmar sen man tog bort bedövningen i ryggen och har inte haft ont alls sen dess, ser riktigt bra ut då jag hört av andra att man kan få det efteråt.

 

15/3/14   Natten har vart så där, har haft svårt att sova, har inte haft ont men sen jag tog bort förbandet har som muttan kommit lite närmare. Jag har fortfarande två stora tamponger i slidan och de gör sig lite påminda och gör det svårt att hitta en bra ställning annat än ryggläge, Sen har jag en känsla i underlivet som påminner om en spinnande katt, inte obehagligt på något sätt men det finns där.

Har vart en dag då inget direkt har hänt, fick ett besök  och är ju alltid trevligt med besök.

Blev lite problem med kateten igen men i övrigt inget nytt, bara ligga och vänta på måndagen.

 

16/3/14  Äntligen sovit en hel natt,  i dag kommer det inte hända så mycket heller bara invänta morgondagen och hoppas på hemgång då.

Det har i alla fall gått bra förutom fadäsen i början, jag har ju kurerat mig väl och har inte haft ont en enda gång, även sköterskorna tyckte det har gått ovanligt bra, så är nöjd.

 

17/3/14  Sista dagen på KS för den här gången. Blev av med katetern i morse och de kändes så himla skönt.

Vid ett ska Caroline komma då ska tampongerna ur och sen dags för att stavträna med mig sen är det hemgång.

Ja då var det dags Caroline kom och berättade det mesta man behöver veta om vikten att stavträna för att man ska behålla djupet, och så dags för lite praktik också.

Men först ska ju de två tampongerna ut och var återigen en konstig känsla när hon tog ut dem, de var ju som inne i mig.

Den stav jag fick var 25cm lång inte så grov men det är ju mycket djupet som man vill upprätthålla, man får använda rätt mycket glidmedel innan man för in staven i slidan och den ska ju i botten. När den är där så vrider man på den lite då och då och ser hela tiden till att den är i botten.

Detta ska man göra i en halv timme tre gånger om dagen i ungefär två, tre månader sen kan man gå ner till två gånger i ett drygt år och därefter en gång om dagen.

Gör man inte de så blir djupet mindre, hur djup var min då? Jo fick in nästan hela staven var så jag kunde hålla den med fingrarna på utsidan av slidan och de är ju ett bra djup, så nu blir det till att stavträna.

Sen märker man att man har mycket nytt att lära allt är annorlunda nu bara att duscha känns annorlunda, vattnet tar som en annan väg och att tvåla in sig, torka sig ta på sig nya kläder, kommer bli mycket att upptäcka framöver.

Något att kolla upp är vilka recept som skrivs ut till dig och om du ska fortsätta med någon medicinering informationen kan vara lite knapphändig så kolla de. Upptäckte själv att jag fått recept på blodförtunnande sprutor och antibiotika av en ren slump.

 

18/3/14  Ja då var det första dagen hemma, och man upptäcker saker hela tiden, som det var tur jag köpte trosskydd innan för det kommer lite gegga hela tiden i trosorna, inget fel utan det är helt normalt i början.

Märker också att man har tappat styrka för man orkar inte så mycket innan man behöver vila, har också gått ner lite till i vikt. Så har man ju en ny rutin att ta sig an på morgonen, stavträningen en halv timme.

Om ni undrar hur den ser ut i nu så kan jag bara säga en sak, anskrämlig. Men vet att det kommer bli så himla mycket bättre med tiden, vill inte lägga ut en bild på den här för som jag sa ser inge rolig ut i nu.

En sak jag upptäckt är att när man blir kissnödig så blir man verkligen de så antar att i fortsättningen så får man passa på att kissa  så fort tillfälle ges för de är svårt att hålla sig.

 

25/3/14  Fortfarande känns allt bra, lite öm är jag ju men har inte ont, ett fenomen är dock nytt, tidigare när någon gjorde illa sig på film/TV så kände jag som lite obehag i kroppen typ de där gjorde ont, numera ilar det som bara den mellan benen när jag ser sådant är som närvarna där reagerar nu istället som tidigare i andra delar av kroppen.

Kvinnans yttre könsorgan

Kan vara bra att lära sig sitt nya kön och vara noga med att titta till hur det ser ut under läkningen.

Det finns ju risk för att det inte läker som det ska så ta en spegel och titta till det varje dag ett tag framöver. Och är också viktigt att man är noga med hygienen för att undvika infektioner.

 

Tyvärr blir det inga inre blygdläppar de som kallas liten blygdläpp på bilden, man gör inte detta vid operationen i Sverige.

1/4/14  Var iväg en tur till KS och träffade Caroline för en koll, var lite orolig i onödan för allt såg bra ut. De jag trodde var var visade sig vara stygn som börjat lösa upp sig och lossna.

Men bättre en koll för mycket än att det händer något, ska också försöka sova naken så det luftas lite och eftersom det inte fuktar så mycket längre så går ju de lite bättre, var ju svårare förut när det var kladdigt hela tiden.

 

5/4/14  Nu har det blivit så bra att det inte fuktar så mycket längre och man kan sova naken på och även vara utan trosskydd under kortare perioder, däremot om jag ska vara igång lite längre så har jag det fortfarande.

 

24/4/14 Återbesök hos Caroline igen för att kolla att allt var OK och allt såg bra ut bara vänta på OP2.

 

3/6/14   Återbesök hos kirurgen för att planera OP2,  blev ett mycket snabbt besök, träffade Hannes och Caroline och fick lite frågor hur det var och så kollade man djupet och hur musen såg ut.

Man kommer göra två justeringar, man kommer öppna upp lite i slidans bakkant och täcka klitoris och snygga till lite i framkant, blir inga inplantat för mig, mina tuttar är ok som de är, dessutom är det ju lite mysigt med äkta tuttisar.

 

14/8/14  Fick tid för OP2 dem 3/9

 

3/9 /14   Sista operationen är gjord,  den tog ungefär 20 minuter och de man gjorde var att man täckte över klitoris i framkant och öppnade upp lite i bakkant så ingången i slidan blev lite rakare. Nu ser det ut precis som jag vill det ska se ut så är mycket nöjd.

Får förstås hålla upp med stavandet i en vecka eller så men det står man ut med. Det kommer lite blod när man rör på sig så trosskydden kommer till pass igen.

Visst lite öm är man ju och lite svårt att sitta men i övrigt inga problem.

 

6/9/14  Det ser bra ut men är öm och har svårt att sitta bra, man får ta det försiktigt så det inte börjar blöda, gör det om man rör sig för mycket och sitter länge så man får vara försiktig.

 

11/9/14  Nytt besök på Karolinska, det vill inte sluta blöda. Besöket gick bra det såg bra ut och kunde vara så att det vätskar och kommer lite blod, så man tyckte det var en del i läkningsprocessen. Nu återstår att se hur länge det ska hålla på, skulle återkomma om det inte upphörde.

15/9/14  Nu känns det ganska bra igen, är i stort sett torrt i trosorna så kan sluta med trosskydd, känns bra nu. Då får vi se om detta blev det sista eller om det blir något mer framöver.

 

Blev nu allt som jag hoppats på, både ja och nej, är inte riktigt nöjd med resultatet, skulle nog behövas en OP3 för det blev inte riktigt snyggt i framkant Vi får se om jag orkar ta i tu med de och gå igenom en operation till eller om jag låter de vara som det är.

I övrigt då, ja livet är mycket bättre nu, jag är nöjd med mig själv och det är lätt att trivas med tillvaron. Något som jag funderade på lite tidigare var ju om det skulle kännas annorlunda rent psykiskt men det har inte hänt något drastiskt som jag känner. Tror det har med att göra att jag var rätt mycket tjej innan och att jag numera inte låssas vara kille, så blev nog bara så att man släppte kill biten och blev sig själv, så därför märker man inte så stor skillnad.

Blir en OP3 i alla fall, har som ett litet hål som leder från överkanten ovan klitoris och under den man täckte över vid OP2, detta ska sys igen och förhoppningsvis snyggar man till lite i framkant också så det blir snyggt så man kan avsluta det här någon gång. Ska ske 14/7/2015

Då var OP3 avklarad och blev lite si så där, jodå de man gjorde gick bra men de jag stör mig på kvarstår nämligen de v formade veck som finns i framkant, nu antar jag att jag får leva med de då jag just nu är ganska trött på operationer. Om jag skulle göra en OP4 för att snygga till det hela blir det inte på KS, de får bli i Thailand där de är skickligare på den här typen av ingrepp.

Det blev en OP4 också, Hannes min kirurg på KS ville göra en justering till och jag gav med mig, men nu får det vara bra.

2014

Så var det 2014