Tessans Hemsida

E-post: tc@tessanc.se

02

Ha alltid en bra bas klar innan du börjar med skuggorna. Det vill säga foundation, puder och gärna en primer som ser till att skuggorna håller hela dagen. Är inte basen bra kommer inte slutresultatet bli det heller.

03

04

Applicera din färgskugga i globen och en bit ner på ögonlocket med en lite större, fluffigare borste.

05

06

Använd en lite mindre borste till den svarta skuggan. Börja applicera vid fransrötterna och jobba dig successivt uppåt mot globen. När det är väldigt lite pigment på borsten börjar du tona in den svarta skuggan i den gröna. Låt det ta sin tid och ta bara lite skugga åt gången. Lägg på mer grön skugga om det behövs.

07

Lägg en svart kajal på slemhinnan. Använd sen den snedskurna syntetpenseln tillsammans med en svart skugga och fixera kajalen.

08

Ta nu din snedskurna syntetpensel och applicera den svarta skuggan även under ögat. Börja i ytterkanten, sätt penseln i fransrötterna och tona utåt-neråt. Ju närmre ögonvrån du kommer desto mindre ska du tona. Se till att du binder ihop den övre och undre skuggan i ytterkanten av ögat.

09

Använd din ljusa skimmerskugga tillsammans med en fluffig borste och applicera den under brynets högsta punkt. Sudda ihop den med den gröna skuggan så du får en fin övergång.

10

11

Eftersom jag inte ville ha sotningen så svart och grönt är supersnyggt tillsammans med guld så har jag lagt Queens & Shadows Jill i ögonvrån, halva ögonlocket samt en bit under ögat.

01

Ögonfransböjare och på med maskaran, klart!

ÖGONSMINK: – Hur lägga ögonskugga?

Välj först en färg på ögonskugga som passar din ögonfärg. Använd tabellen nedan endast som en vägledning för färgschema:

Bruna ögon:

Blå/grå ögon:


Gröna ögon:

Nedan ser ni ett exempel på hur man kan sminka sig. Just denna make är lagd av makeupartist Stina Markan.

Lägg ett tjockt lager löst puder UNDER ögat, och Du slipper missfärgning efter ögonskuggor som ramlar ner.

Sminka dina ögon

Eller med lite andra färger.

Ljusbrunt

Mörkbrunt

Svart

Silver

Grått

Svart

Ljuslila

Mörklila

Svart

Ljusblått

Blått

Svart

Silver

Grått

Svart

Rosa

Rött

Mörkbrunt

Ljusgrått

Turkost

Svart

Ljusbrunt

Mörkbrunt

Svart

Silver

Grått

Svart

Ljusgrönt

Mörkgrönt

Svart