Tessans Hemsida

E-post: tc@tessanc.se

Ett par snygga ögonbryn kan verkligen göra ett helt ansikte!

Använd alltid en ögonbrynsfärg som är så nära din egen färg som möjligt och tänk på att inte göra dem onaturliga. För en mer naturlig look kamma dem efter du applicerat ögonbrynspennan och upprepa om det behövs!

LÖSÖGONFRANSAR:

Länkarna nedan visar en video som beskriver hur man sätter på fransarna.

Att sätta fast lösögonfransar:

Sätt på lösfransarna som de ligger i asken när du köper dem. Höger lösfransrad ska sättas på höger öga och så vidare.

Lägg på lim på lösögonfransarna, låt torka några sekunder, och sätt sedan dit dem från den yttre sidan av ögat och in mot ögonvrån. Men de ska inte sitta för långt in i ögonvrån, det kan få dig att se lite vindögd ut.

Tryck  fransarna mot din egen  med en pincett. Låt torka innan du öppnar ögonen helt.

ÖGONBRYN:

Till läpparna kan man antingen välja en hudfärgad ton eller en mer dramatisk look , som t.ex. rött.

1. Se till att ha mjuka välvårdade läppar genom att smörja in dem med läppbalsam mellan varven.

2. En läppenna runt läpparnas kontur förstärker formen, gör att läpparna ser större ut och håller läppstiftet på plats.

3. Kanske har du inte hittat den perfekta färgen på läppstift än? Prova att mixa flera stift och måla med pensel för bästa effekt.

4. För att få till en snygg finish - lägg till sist på ett transparent läppglans. Ta gärna lite extra mitt på munnen för att få läpparna att se större ut.

5. Redo för fest. Glöm inte att ta med läppglanset i väskan så att du kan bättra på under kvällen då och då.

LÄPPAR:

Användning:
Foundation används för att jämna ut huden, täcka över den lite och göra så du ser snyggare ut.

Foundation finns i både flytande form och i puderform Mineral Foundation.

Innan användning kan man ta på en ansiktskräm, som kommer att göra att din hud blir mjuk och du får ett finare resultat. Låt krämen gå in i huden en liten stund innan du börjar.

 

Har du finnar, mörka ringar under ögonen eller mörkt skägg kan du behöva täcka över det med en BLUE NEUTRALIZER innan du börjar med själva Fondationen. BLUE NEUTRALIZER finns att köpa hos A&J, Eve Collection, Zabella makeup.

 

Om du väljer att använda den flytande, ta lite Foundation på en svamp eller en så kallad Foundation-pensel. Ta inte för mycket eftersom det kommer då att bli kletigt, ta  lite i taget.

 

Börja lägga på Foundation från insidan av ansiktet, vid näsan, och arbeta utåt. Har du en svamp kan du "dutta" på din Foundation.

 

När du kommer till hakan ska du vara försiktig, så att du inte får en så kallad "fjortis-linje", alltså att det blir en skarp linje där du har slutat. Detta händer oftast bara om du har en för mörk Foundation.

FOUNDATION:

Fördelen med mineral makeup är  bl a att mineraler inte innehåller några konserveringsmedel eller andra skadliga ämnen, den är bra för känslig hud, är anti-inflammatorisk, är täckande  men täpper inte till porerna utan låter huden få andas. Bakterier kan inte växa i mineraler. Innehåller ett naturligt skydd mot solen (solskyddsfaktorn kan variera mellan olika produkter). Perfekt att dölja acne, ärr, rodnader och andra hud problem. Huden får en jämn och lyster, även om du kanske behöver applicera lite extra för att få den täckning du vill ha, så smälter mineral foundation samman med huden och den ser helt naturligt ut.

Mineral Foundation  finns i olika nyanser och ett flertal märken.

Man lägger på Mineral Foundation  med en stor pensel.

Doppa penseln i mineraler och packa dem i penseln.

Lägg på i en cirkulära rörelser, med början på utsidan av ansiktet, borsta mineralämnen, gradvis över din panna, näsa, ögon, haka och ner genom din urringning. Stagningen pulver av mineraler är så stor att du sällan behöver en touch up under.

Sminktipps

Kom ihåg att formen på dina ögonbryn skall följa ögonbrynsbenets naturliga form. B. Brynets högsta punkt skall vara i linje med pupillens yttre kant. A. För att bestämma brynets början, håll en penna lodrätt från näsvingen till brynet. C. För att bestämma slutet på brynet, håll pennan snett från näsvingen till yttre ögonvrån. Brynets början skall vara tjockare och smalna av mot tinningen.

När du ska forma dina bryn med makeup så använd alltid en färg som ser så naturlig ut som möjligt, börja alltid med en ljus nyans och ta mörkare vid behov eller till kvälls makeupen. Huvudsaken är att förfina, inte att skapa väldigt framhävande ögonbryn.

För rengöring av ansiktet bör du använda en rengöringsmjölk eller -lotion. Vanlig tvål är alldeles för hård vid ansiktshuden. Det är viktigt att du rengör huden på morgonen och på kvällen, så att du inte bara tar bort smink utan även t.ex. talg och svett. För att få den bästa verkan av de efterföljande vårdprodukterna ska huden vara helt ren.

Börja din ansiktsrengöring med att ta bort all makeup och smuts med en rengöringsmjölk/tvätt. Följ upp med att rengöra med ett ansiktsvatten. Avsluta med att smörja in ansiktet med en ansiktskräm. För att få en så vacker hy som möjligt är det viktigt att använda produkter som är anpassade för din hudtyp.

EYE FOAM REMOVER

Ett mjukt fylligt skum, Eye Foam Remover är vår ”snällaste” rengöring. Produkten är helt oljefri, men tar effektivt bort de starkaste pigmenten så som kajal samt mascara. Denna oparfymerade makeup remover har en mild och lugnande formula som inte sliter på den känsliga huden kring ögonen.

SKIN SERUM

En unik, silkeslen och lätt formula framtagen för att användas som primer under makeupen. En blandning av hudliknande lipider och botaniska extrakt gör att din hud får ökad mjukhet och spänst. Salvia, ginko biloba och rosmarin hjälper tillsammans åt att stimulera huden och motverka tecken på tidigt åldrande.

TREATMENT TONER

Ett alkoholfritt vårdande ansiktsvatten som piggar upp trött och sliten hy. Rengör på djupet och bevara hudens naturliga fuktbalans. Passar alla hudtyper.

THE EYE CREME

Enbart välbefinnande för den känsliga huden kring ögonen – The Eye Creme återfuktar och skyddar samtidigt som fina linjer reduceras. En intensiv blandning av aprikos- och olivolja, Aloe Vera, alger och Shea smör skapar en högst exklusiv ögonkräm. Används morgon och kväll.

Nedan några produkter från  Make Up Store som jag provat. Det finns förståss en mängd olika märken och produkter i olika prisklasser så prova dig fram till vad som passar dig bäst. Men ett tipps kan vara att handla hos en butik som specialiserat sig på smink så du kan få bra vägledning om vad som passar just dig.

Man kan också gå till en salong och göra fransförlängning de är mer varaktigt då de sitter kvar i ungefär en månad innan man behöver fylla på igen, kostar en slant och är inte helt ofarligt. De lim som används innehåller ämnen som kan ge allergiska reaktioner som är klart besvärande. Själv blir jag dunderförkyld efteråt och har hört av mina väninnor att fler också blir det.

Så vet inte om jag rekommenderar detta, tyvärr blir det riktigt snyggt och det är så avslappnande att ligga där och bli ompysslad men för min del får jag nog sluta med det.