Tessans Hemsida

Så var det 2013 och nya äventyr väntar framför  dörren. I år är de år som den stora förvandlingen ska ske, då jag ska göra min könskorrigering och bli tjej lite mer på riktigt, jo långt kvar ännu men det närmar sig i alla fall.

 

22/1  I dag har jag gjort en större operation för att göra min kropp mer kvinnlig, ´berättar lite mer om detta på fliken ”Mina Operationer”

 

19/2  I dag var jag på Rättsliga Rådet tillsammans med Elin, hon hade blivit kallad att delta i förhandlingen och klart jag följde med henne.

Lite kul eftersom det snart är dags för mig att söka också, ska skicka in min ansökan om fyra veckor.

Bakom den grå dörren avgörs ödet för oss TS-Tjejer och Killar, Just denna gång gick det bra, min vän Elin fick ok, nu är det bara för henne att vänta på operation.

8-10/3  Blev det en tur ner till Skåneland och träffa någon jag tycker mycket om, blev en bra helg med en hel del fest och lite andra trevligheter. Vi blev bortbjudna på lördagskvällen till ett par vänner och det blev god mat, lite mycket vin och så förstås schlager festivalen. Hemresan blev som vanligt lite jobbig, är svårt att åka  hem och lämna det roliga, kommer bli en lång väntan till nästa gång. Vädret på resan hem var ömsom sol och snöstorm, vårvädret eller bara lite sen vinter.

18/3  I dag blev jag intervjuad av en reporter från Platsjournalen. Man ville veta hur det var att va öppen transperson på jobbet, många frågor blev det. Har ju gått hyggligt bra för mig så här långt men vet samtidigt att det kan vara stora svårigheter, speciellt att ta sig in på arbetsmarknaden för en öppen transperson. Det finns ju massor av fina lagar men det är ju ändå en arbetsgivare som ska anställa en, och fördomarna finns kvar hos vissa. Nu ska vi se hur artikeln blir när den blir färdig, bara hålla tummarna för att det blir bra.

21/3  Idag sändes ansökan in till Socialstyrelsens Rättsliga Råd så nu är det bara till att vänta ett par månader på att de ska behandla den.  Sen blir det byte personnummer och juridiskt kön med allt vad de innebär.  För två år sedan när jag började min utredning kändes det som en evighet till denna dag, men mu är den här, och två, tre månader till ska nog gå ganska fort.

11/4  Kom en fotograf från Platsjournalen till jobbet i dag och tog en massa bilder som ska vara med i reportaget. Kommer att vara med i numret som kommer till Augusti.

12/4  Blev en liten utflykt till Skåne igen och träffa en kär vän, Blev lite bubbel och god mat och en trevlig stund tillsammans. Lördagens väder var ju inget att hurra för men söndagen blev riktigt fin, solen sken och det blev ganska varmt så det blev en liten utflykt i omgivningen.

En trevlig fika med en god paj han vi med också.

21/4  Denna dag gjorde jag nog det galnaste hittills i mitt liv, nja kanske inte men ändå, jag gick ballongmodell på Stockholm Globe Arena/ Anexet under den pågående Lakritsfestivalen. Nu kanske de leder till något riktigt häftigt, eftersom jag vart bokad att göra något liknande fast mycket mer spekulativt i paraden Under Stockholm Pride, ibland leder det ena till det andra. 

22/4  Idag var jag på banken, Handelsbanken och frågade hur det skulle bli med mina konton mm när jag framöver kommer att byta personnummer. Faktum var att man inte riktigt visste hur det exakt ska gå till men skulle kolla upp de med sina jurister och återkomma till mig med ett besked så fort som möjligt.

23/4  Fick besked i dag, inga problem, ta bara med dokumentet som visar att du fått nytt personnummer så ändrar vi de på dina konton. Man blir ju riktigt glad när det inte är så krångligt och man slipper onödig byråkrati.

Tack Handelsbanken.

7/5  Årets första provfilmning , en reklamfilm, skulle spela kvinnlig chef. Tänk om jag får den rollen vilket framsteg de hade varit för oss T-Tjejer, men oddsen är små. Tycker ändå det var kul att de ringde och ville att jag skulle komma.

18/5  Var ute på landet och fixade lite i huset, på tiden att det blev gjort har som legat ogjort ganska länge. Och så klipptes det lite gräs, tänk att gräsklipparen gick igång hur lätt som helst efter vintern. Och så hade blommorna kommit upp, förra gången jag var ut så var de inte mycket med dem men nu var de stora och fina.

28/5  I dag var jag på besök hos Socialstyrelsens Rättsliga Råd, och fick mitt godkännande för att gå vidare med operation och byte personnummer. Så från och med nu så är jag tjej i myndigheternas ögon vilket ju är en bit till på vägen på min resa.

Blev ju kallad att delta när man tog upp mitt ärende så fick prata lite med Bengt som ville veta lite hur jag hade det i största allmänhet, således inge märkvärdigt. Sen var det till att sitta ner och vänta på min tur för att komma in till de övriga i Rättsliga Rådet. Där fick jag två frågor innan jag fick gå ut och vänta en minut för att återigen bli kallad för att få meddelande om att jag var godkänd att gå vidare. 

6/6  Tog lastbilen och körde ner en container med plast till vår filial i Staffanstorp, gillar förvisso att köra lastbil ibland, gör det ju inte normalt och när jag jobbade med det körde jag ju bara omkring i Stockholm.

Så tyckte det kunde vara lite kul att göra en lite längre tur någon gång.

Men det blir också lite regler och sånt att hålla reda på. Körtider, raster mm

Och det kan bli lite knäppt ibland, på vägen tillbaka till firman för att parkera bilen var det hårfint att jag skulle va tvungen att ta rast 500m från min parkering bara för att körtiden på de passet gått ut.

Att det ska finnas regler är ju ok men ibland blir det så överdrivet.

 

Utsikten från min hytt efter att ha rastat på Preem Brahehus

Midsommar 2013

Firade midsommar på landet tillsammans med grannen och hans barn och barnbarn. Var en fin dag, sol och varmt, blev också en trevlig afton med middag och vin, och så en massa nyfikna frågor om mig så klart. Var ju två år sen jag var med sist och döttrarna hade ju lite att datera upp sen sist. Nu har jag inget emot de tycker det bara är roligt att man frågar.

 

Att byta personnummer kan ställa till det lite, något som man får vara beträdd på. Var på Apoteket och skulle hämta medicin något som inte var helt lätt, mina recept stod ju på mitt gamla personnummer som inte finns längre egentligen, samma gäller högkostnadsskyddet. Efter lite strul så hittade jag en personal som viste hur man löser den här typen av problem och även om det var lite strul så kunde hon föra över allt på mitt nya personnummer och jag fick ut min medicin.

Tipps kan ju vara att fixa detta innan man är utan medicin.

När jag köpte ny bil så frågade jag lite extra om de där med reservhjul, och de fans ju inte i den här bilen, och visst hur ofta får man punktering, nä är ju inte så ofta men de händer och då saknar man det verkligen för hade man de så hade man bytt hjul och varit iväg igen ganska snabbt.  Nu blir det bärgare till verkstad och är ju inte alltid den är öppen så hyrbil och väntan på reparation, tillbaka och hämta bilen och som i mitt fall till Linköping och hämta den.  Gissa jag kommer skaffa en reserv och ha i bilen nu.

11/8 En helt vanlig söndag i Stockholm med en tur in till Kungsträdgården och lite lunch tittade på vaktparaden som kom förbi, lite spring i olika affärer för vem vet man kunde ju hitta något man behöver, nu blev det inte så denna gång så blev en billig söndag.

20/8  Jag var på min första mammografiundersökning, efter att väntat ett tag i väntrummet blev det min tur, kom in i ett rum med en apparat mitt i rummet, fick ta av mig på överkroppen och stoppa in bröstet i apparaten. Kändes lite konstigt att stå där med en sköterska som la dem till rätta innan de klämdes ihop och apparaten tog en bild, sen samma med andra tutten, blev fyra olika bilder innan det var bra. Gjorde inte ont direkt men det kändes lite i tuttarna när de klämdes ihop.  Någon vecka senare fick jag reda på att det inte va något fel på mina tuttar, de var friska och fina.

19-27/10

Blev en semesterresa till Kreta en vecka, och vilken vecka det blev, nog den slöaste semester jag haft någonsin.

Var ett jättefint hotell med fantastisk service och god mat och dryck, det fina var ju också att allt ingick så blev samtidigt en ganska billig semester. Jag ägnade dagarna åt att äta, sola, sova, ta en och annan promenad i omgivningen och så blev det ju lite drinkar på kvällen och prat med övriga gäster.

Ibland behöver man bara slöa och ha det bra.

En liten reflektion. En av dagarna när jag tog en liten promenad i omgivningen körde en bil förbi men en kille i, han vände och kom tillbaka och det här upprepades flera gånger, det var helt klart att han var intresserad av att jag skulle följa med honom i bilen, men så lätt går det inte. Men var som kom mig en stund senare var  att jag faktiskt var ensam tjej på en gata som det inte vid de tillfället fans någon annan på än jag och killen i bilen, kunde ju faktiskt hänt något otrevligt. Första gången jag funderat så för är ändå lite osäkrare att vara tjej än kille.

Det blev ingen operation för mig i år som jag hoppades på i början av året, är nu bara att hoppas på att det blir i början av 2014 i stället.

Däremot blev det många turer till Skåne, blev minst varannan vecka, många mil i bil har det blivigt. 

 

 

Och så blev det jul även i år, blev inte riktigt som jag tänkt mig men man kan inte få allt, ibland får man vänta lite längre på det man önskar sig.

2013

Så var det 2013

6-8/7

Var ner en sväng till Skåne i helgen och träffade Elin, blev en fin helg med bland annat en fin tur till Kåseberga för att köpa lite makrill, blev fint som pålägg på smörgåsen senare på kvällen

27/7 Blev ett reportage i Platsjournalen om lilla mig

1/8    Han med ett besök på Stockholm Pride även i år, blev ingen parad i år för det blev en tur till Landskrona i stället. Träffade Elin och var ute och åkte en sväng med hennes båt, var lite strul innan vi fick ordning på alla bitar men till slut fungerade allt och vi han till och med en tur till Danmark