Tessans Hemsida

2012

Sommar och höst 2012

Klädd och färdig innan avfärden till Pride i Helsingfors.

14/7

Var iväg och tittade på fina Amerikanska bilar på American car show i Norrtälje, jo det var ju en och annan europeisk bil där också.

Bilen bakom mig var min absoluta favorit på utställningen.

 

21/7

I dag var jag och lämnade in de sista av mitt gamla liv på Myrorna. Hade två flyttkartonger kvar som inte kommigt iväg ännu, stått i förrådet ett tag och varit i vägen.

Sen blev det både IKEA och Sollentuna Centrum innan det bar iväg till Sigtuna och  lite strosande i det fina sommarvädret.

 Här sitter jag och njuter i solen.

28/7

En tur till Skåne  för lite kul. Och det blev en liten snabb tur  till Båstad också, en promenad på stranden och en mjukglass han vi med innan det var dags att åka och grilla lite kvällsmat.

Och så var det dags för

Stockholm Pride 2012

Transföreningen FPES Tält i parken, första timmen på onsdagen var det jättelugnt i parken’

Christina och jag stod i tältet, ja vi satt för det mesta för det hände inget.

                                                                                                                                                   Torsdagens schlagerkväll däremot var tvärt om, riktigt mycket folk, och stämningen var god.

11/8

Var på Anjas och Ingrids bröllop, och man vet aldrig vad som kan hända på ett bröllop.

I   FPES tält Priden

Höstträffen i Båstad 2012

På Hemmeslövs herrgård

 

30/8—1/9

Var jag i Båstad och hade trevligt tillsammans med glada vänner. Blev en hel del fest och andra trevligheter.  Vi hade också ett filmteam där som gjorde en reklamfilm för Löfbergs Lila. Filmen ska handla om olika föreningar, och föreningar dricker ju mycket kaffe, så man ville att Transföreningen FPES skulle vara en av de föreningarna som man ville ha med.

16/9

Var iväg in till The Studio och blev sminkad, mm och så tog vi ett 50 tal foton, blev en hel del som blev ganska bra faktiskt. Lite spännande koncept, man får en inbjudan och ägnar några timmar och är lite modell för en dag, blir bilderna bra kan man köpa några eller alla om man så vill. Tycker man bilderna är kass så betalar man ingenting.

22/9

Om man går på krogen och ska se en show så vill man ju ha maten innan showen börjar, speciellt om man kommer 3 timmar innan och gör sin beställning 2,5 timme innan, eller. I går var jag och såg After Dark och fick in min mat tre minuter efter showen startat. Det blev förvisso en billig kväll eftersom jag inte betalade notan men blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Showen var bra men kom inte till sin rätt eftersom jag var ganska sur vid det här laget. På fredag ska jag dit igen, kanske ska ta en hamburgare innan denna gång.

Transpersoner gör Sverige mindre ensamt

Största satsningen någonsin
Löfbergs har valt att lyfta fem föreningar som blir TV-stjärnor i Löfbergs största varumärkessatsning någonsin: Transföreningen FPES i Malmö, Föreningen Storsjöodjuret i Östersund, Göteborgs Fågelförening, Svenska Järnvägars Musikkår och Sällskapets Gustafs skål. Kampanjen kommer att synas i på tv, bio, i tidningar, i utomhusreklam samt sociala medier i hela landet i höst.

– Vi vet inte vad det betyder än, men vi hoppas på högre synlighet. Vi jobbar för att öka medvetenheten om att transpersoner är vanligt förekommande i samhället. Det här är ett bra sätt att göra det på. Det är också ett jättebra initiativ från Löfbergs att lyfta fram folk som jobbar i föreningslivet, säger Tinahåkan Jönsson på Transföreningen FPES i Malmö.

– Det är en rolig grej att få synas. Fågelhobby är mer eller mindre en utdöende hobby. Folk har snöat in på katt och hund. Därför är det lite extra kul att få synas utåt. Och eftersom vi dricker kaffe när vi träffas så är det här extra passande, säger Maria Ahlström på Göteborgs fågelförening.

– Det är roligt att få prova på något nytt och att få synas. Naturligtvis hoppas vi att det blir reklam för blåsorkestrar i Sverige. Vi lever ett lite tynande liv. Kanske betyder det här fler medlemmar och fler nya roliga spännande spelningar för oss och andra orkestrar, säger Pia Pettersson Sjölund på Svenska Järnvägars Musikkår i Mariefred. 

För mer information:
Leif Sjöblom, marknadschef, Löfbergs, telefon 054-14 01 42 

 

30/10

Var på LaserBeauty och fick en ansiktsbehandling, och det är riktigt behagligt när man blir ompysslad ett tag, bara ligga och njuta. Om det gör någon nytta återstår att se för det är jättesvårt att se. Nästa gång jag ska dit blir det lite noppa bryn, färga fransar och en ansiktsbehandling till.

3-4/11

Ibland får man hitta på och göra något när man har tråkigt, så jag tog bilen till Grisslehamn tog in på Hotell havsbadet, sista rummet, ibland har man tur, tog båten fram och tillbaka till Eckerö, blev faktiskt riktigt roligt, blev lite trevligt avslut på hotellet senare på kvällen. Ett gäng tjejer som firade halloween gjorde resan ganska minnesvärd. Kul att få vara tjej hihi

 

Sverige rankas idag som världens ensammaste land. Det vill kafferosteriet Löfbergs ändra på. Därför lånar man ut reklamplatsen i sin största kampanj någonsin till transpersoner, storsjöodjursjägare och fågelskådare, för att hjälpa dem rekrytera nya medlemmar till sina föreningar. Fler välmående föreningar betyder fler möten och ett mindre ensamt Sverige. 

Miljontals svenskar är aktiva i en förening. Men en undersökning från Statistiska Centralbyrån visar att många föreningar riskerar att försvinna, på grund av minskande engagemang och medlemsantal*. Därför har Kafferosteriet Löfbergs valt att dedikera sin största reklamkampanj någonsin åt att hjälpa föreningar att hitta fler nya medlemmar och på så sätt bidra till ett mindre ensamt Sverige**.

– Det här blir lite extra reklam för oss. Det kan betyda fler medlemmar, fler som tror på att det finns någonting i Storsjön. Jag är säker på vad som finns. Jag har haft det på kroken tre meter från båten, säger Evert Festin på Föreningen Storsjöodjuret i Östersund.

Vid sidan av reklamkampanjen skapas Sveriges största samling av föreningar. Redan från början finns fler än 1 000 föreningar i registret, vilket gör det enkelt att hitta en förening – oavsett intresse.

– Vi vill göra samma sak som vårt kaffe, uppmuntra folk att träffas. Kaffe spelar en viktig roll i vår kultur och där kan vi bidra genom att vara en god anledning att ses, säger Leif Sjöblom, marknadschef på Löfbergs. 

16/11

Jag och killarna på jobbet var i väg på en kryssning med  Birka Paradise, Blev en rätt kul tur även om jag saknade den jag älskar allra mest hela resan. Köpte ett halssmycke år henne för ett tag sedan men han aldrig ge den till henne, så jag bar den som ett minne av henne.

Film länkar från paraden

http://www.qx.se/pride/21666/filmen-fran-prideparaden      http://www.youtube.com/watch?v=0JeHNcGGxc0&feature=share

http://www.youtube.com/watch?v=rOBp8oJzj6I