Tessans Hemsida

Så var det 2012                                                                                                                                 Första mötet för året med utredningsgruppen, denna gång var det psykologens tur att ta hand om mig. Det blev en trevlig timme där jag delvis återigen berättade om mig och vad jag egentligen ville ha ut av min resa.                                                                                                            Kommer bli ett par möten till innan jag är klar med Psykologen och sen får vi hoppas att de blir en slutlig utvärdering så man kan komma vidare.                                                                                                                                                                                                                               21/1   Var iväg och fixade naglarna igen i dag, tänk att det var ett år sedan jag gjorde det första gången inför resan  till Argentina, så nu har jag haft långa naglar i ett år och  bara lyckats ha av två stycken på den tiden. Jag kunde bara inte fatta att man kunde ha långa naglar utan att de skulle vara i vägen men det funkar.

 28/1   En hektisk dag men lite shopping på Stinsen i Sollentuna, en fika med min älskade, in till EVE och köpa biljett till Kinkan, hem igen och bättra på sminket, byta kläder och ladda lite inför kvällen. Det blev först en tjejmiddag på Hanssons Hotell, jag tycker det är topp att sitta i lugn och ro med en bit mat och ett glas vin och bara umgås några timmar. Sen bar det iväg till Kinks & Queens, det blev en ok kväll där man träffade gamla och nya vänner.

Nu är det ju inte riktigt detsamma längre att gå på Kinkan som när man var ute som tjej någon gång då och då eftersom numera är ju läget helt annorlunda för mig men det var så länge sen jag var där sist så det var kul att gå dit.

På vägen hem var det dags att blåsa alkotest igen, det är andra gången som jag fick blåsa som tjej på kort tid, märks att man är tjej mycket nu eller så är man lite mer alert på att göra alkotester. Jodå det var inga problem och det var en trevlig polis även om han tittade lite djupt i min urringning hihi.

Tänk vad tiden går fort, snart är det Februari och den dag jag skall till min utredare igen närmar sig, jag känner lite pirr i magen redan nu eftersom jag hoppas på att han ska ge mig en utvärdering av det första året. Känner att jag behöver ett besked så jag kan börja planera min framtid lite bättre, känns ibland som om tiden rinner ifrån en.

4/2   Var iväg och tittade på Inka utställningen på skeppsholmen. Min flickvän skrev ett specialarbete om Inka när hon gick i skolan och ville inte missa detta, så ut i ett vintrigt Stockholm och iväg. Man visade upp en massa fina guldföremål och mycket annat och lite imponerad blir man vad de kunde åstadkomma.

På vägen hem stannade vi till i Bromma Block och tog en fika och en smörgås,, jo det blev ett par jeans också men inte till mig denna gången.

V13   En helt vanlig vecka med jobb och så, men på torsdagen ringde min läkare och bekräftade att jag officiellt fått diagnosen  TS och även om jag viste det tidigare så var det en bekräftelse som gjorde livet lite lättare.   Så blev det helg och då började det ju förståss snöa och vad passar inte bättre en snöig lördag än att jag och min flickvän åker iväg och handlar lite inför kvällen och passar på att fika lite på ett trevligt ställe.

Blev en lite stor smörgås men jag får försvara det med att det var mycket grönsaker i den. Senare på kvällen blev det en flaska bubbel, är ju inte så ofta man blir klassad som psykiskt sjuk någots om man blir när man får diagnosen Transsexuell, är ju så att för att man ska kunna få behandling måste man ju vara sjuk och även om det inte är så trevligt att anses som psykiskt sjuk så har jag ju varit det en gång tidigare enligt myndigheterna. Den gången viste jag inte om det och jag märkte heller ingen skillnad när de tog bort sjukdomsstämpeln på transpersoner i allmänhet januari 2009 och jag blev frisk igen.

6/4   Ägnade lite tid till att rensa lite i garderoben och sorterade ut tre flyttkartonger med gamla killkläder som jag inte kommer att ha så mycket glädje av framöver, är bättre att någon hjälporganisation tar hand om dem. Är inte första gången som det händer men det känns svårt att slänga en massa fina kläder även om man vet att man inte kommer att använda dem något mer men nu åker de. I övrigt blev långfredagen en jättefin dag tillsammans med min flickvän som slutade med en mysig tjejkväll       på vårt stamställe nere i Kista. Påskafton kommer bli lite spännande, ska träffa ett par kompisar som vi känt jätteläge men inte träffat på   ett par år  och de känner nog inte till mitt nuvarande liv så jag får ta det lite varsamt i början.

21/4   Det blev en aktiv dag idag, först Lakrits festival på Munchenbryggeriet så nu har jag ätit min dos av godis för ett bra tag, sen in till Hötorget och efter lite spring i butiker blev det en fika och en räksmörgås, nästa stopp blev Bilia och titta på och provköra en ny bil. Sen iväg till Ikea och handla kuddar och lite annat pyssel och till sist till Plantagen. Nu till slut kom jag hem och får ta det lite lugnt. Pust

Nytt för i år var att vi träffades på Hemmelövs herrgård ett riktigt trevligt ställe även om inte allt var perfekt.

Jag på rummet efter en lång resa ner via Göteborg och Frillesås.                                                 Zabina och hennes team gör tjejerna fina

                                                                                                         Jag med lite nyinköpta kläder

Jag på jobbet

Jag och Elin på bushumör

1,2,3/6   Då var det helg igen och nya äventyr, planen var att åka till Göteborg och HBTQ Festivalen. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt och så var det denna helg. Dåligt väder gjorde att det blev Skåne i stället och det var inget jag ångrade det blev en fin helg. Lördagen blev helkul, kvällen började med en förfest med ett tjejgäng och fyra timmar bara flög iväg. Så vi fick bryta upp i en hast för färd till nattklubben Sving Inn och nattens aktiviteter. Det blev en riktigt lyckad Kväll / Natt med tjejerna.                                                                  Helt klart,  tjejer har bara mer kul.

Fredagens plock middag helt  klart något i min smak. Man tar lite av det man  vill grillar och njuter.

29/6—1/7   Iväg med Viking Linjens Mariella till Helsingfors, och först party på båten till tidig morgon och sedan var vi med och gick i paraden under Pride i Helsingfors.

2012

Stockholm och jag en kall vinterdag.

14/2   Nytt besök på Huddinge och sista med psykologen för denna gången och även om det låter som om de i stort sätt är klara med mig och att jag självklart kommer att få min diagnos så är man ju aldrig riktigt säker fören det finns på papper.

15/2   Dags för ett informationsmöte om vård av transsexuella på Karolinska sjukhuset i Solna, Var lite samma som jag var på för ett år sedan men denna gång var det min flickvän som ville gå och då är det klart jag följde med.

Informationen vi fick var ganska lik den som förmedlades förra gången men denna gång var också en barnpsykolog med och hans information tyckte jag var mycket intressant. Förra gången var jag lite tagen av att hela vårdprocessen var så standardiserad och att uppfattningen hur en TS-patient ska tycka och tänka inte riktigt stämde på mig så jag var nog inte så alert när kirurgen berättade hur själva könsoperationen gick till, denna gång var jag lite mer vaken.

När man visar i bild och berättar hur operationen går till och man fortfarande vill genomgå den så inser man hur stark viljan är att bli tjej för det var riktigt otäcka bilder som var ruggigt avskräckande.

Vad tyckte min flickvän då? Jag tror hon fick en bra bild av vad jag håller på att gå igenom och även om hon viste mycket innan så är det ju bra att få det förklarat av de som är satta att ta hand om mig och andra TS-tjejer.

23/2   Var på Huddinge igen och är nu klar med utredningen, så nu går jag in i behandlings delen av min process det blir remisser till olika prover, Logoped, kirurg, Diatermi och hormoner.

Fick också ett mail från Strix Television  som ville att jag skulle komma på en intervju för en ny TV-Serie och det är klart jag ville det. Har nog inte en chans att få vara med, men det är i alla fall jättekul att de hör av sig och vill att jag ska komma.

1/3   Jaha då har jag varit på årets första casting, och jag tycker det är lika roligt varje gång, jag bara älskar det, sen får vi se om det blir något, det är ju många som vill vara med och vi får se om de gillade mig så mycket att de hör av sig igen.

V11   Denna vecka blev en lite konstig vecka, jag hade en märklig känsla att det skulle hända något, både tisdag, onsdag, och torsdag hade jag den där känslan i mig. Men det hände inget utöver det vanliga, allt flöt på som vanligt, förvisso var jag och tog bort lite fler skäggstrån på torsdagen och fick en bukett med rosor av min favorittjej men annars var allt som det brukar. Fredag blev det ju lite annorlunda,  var iväg till Sickla och ett möte med Statistföreningen, det var årsmöte, lite mat och dryck, underhållning av bland annat Dogge Doggelito med flera och så var det prisutdelning för  2011s bäst uppskattade statister som nominerats av olika produktionsbolag och så fick även bästa produktionsbolag pris. Kul grej faktiskt med tanke på att som statist i en produktion så lägger man ju ner ganska mycket tid och jobb och får vanligtvis inte speciellt mycket betalt för det så lite uppskattning är ju verkligen på platts.

Vårträffen i Båstad 2012

På Hemmeslövs herrgård

 

Det blev en kul vårträff med fest och skoj men även en hel del allvar, trevliga utflykter både till Ullared och runt om i omgivningen

Jag fick också uppleva något helt nytt för min del, jag blev kär i en T-Tjej något jag aldrig trodde skulle hända mig men tydligen kan man inte hejda sina känslor ibland, nu har jag ju en flickvän och tänker inte förstöra vårt förhållande men det var ändå en härligt pirrig känsla som jag inte upplevt tidigare.

Förutom Zabina som fixade smink, nagelförlängning, fransförlängning mm så hade vi Carl M. Lundh som visade peruker och hur dessa skulle skötas och så var Jardel Oliveira de Sousa från High Heel School och lärde oss T-Tjejer att gå snyggt i höga klackar.

11/5

Början på något nytt och spännande eller bara något som passerar ja vem vet. Men i går fick jag reda på att en mycket kär vän skulle komma till Stockholm i helgen, riktigt när var osäkert berodde på när hon kunde komma iväg från jobbet.

Det blev ganska sent innan hon kom, 24,15 var hon framme, men vad gör det natten var ju ung och en flaska bubbel var ju en bra början, vi satt och pratade till sex på morgonen innan vi kom i säng.

Upp igen några timmar senare och in till stan för lite shopping, fika och bara ha lite trevligt en stund. På kvällen var vi ute på Restaurang Göken och åt och drack lite gott tillsammans med ett par väninnor, vi avslutade hemma hos mig innan det var dags för sängen igen, vi var ganska trötta båda två och jag skulle upp tidigt nästa dag.

På söndag bar det iväg på en slutcasting för en TV serie så upp, göra sig i ordning och iväg, blev en kul och lite jobbig dag ska bli spännande att se vad de tyckte om mig.

Den här helgen hände något mycket märkligt för min del, jag blev helt galet kär i en T-Tjej något som bara inte kunde hända, att man inte kan styra sina känslor förstår man ju. men just nu förstår jag ingen ting, men gu va härligt det är att vara kär.

16/5

Första besöket hos logopeden är avklarat, det blev uppskjutet en dag men vad gör det.

Det var ett riktigt roligt besök, jag fyllde först i lite papper om hur jag själv upplevde min röst i olika situationer och hur jag hälst skulle vilja att min röst skulle va, självklart var önskemålet mer kvinnlig.

Efter lite prat med logopeden så fick jag lurar och mikrofon och skulle läsa en text som vi ska ha när vi jämför  hur det var nu och senare när röstträningen är klar.

Vi kollade också upp vilket röstomfång jag hade och jo det var ju lite mycket manligt av naturlige skäl.

Ska få en ny remiss till en läkare som ska titta på mina stämband, är inte intresserad av någon stämbandsoperation men en titt kan ju inte skada.

Fick också lite beröm för att jag kommit så långt på egen hand, lite kul att höra.

Jag sitter ensam när showen är slut. Fast den var inte riktigt slut ännu.   The show must go on .

25,26,27/5

Var iväg på en liten utflykt till Skåne denna helg och träffade Elin en tjej som jag tycker mycket om. Vi hade en mycket trevlig helg tillsammans. Vi träffade hennes pappa och hans fru, hennes båda systrar, och till och med hennes ex. Vi han med att grilla lite och så blev det ju förstås lite bubbel också. Tyvärr går tiden så fort när man har trevligt och man måste åka hem igen.  Trist att hon bor så långt bort,  jag trivs så himla bra i hennes sällskap och skulle vilja träffa henne oftare.