Tessans Hemsida

Hände en liten kul grej idag, var iväg till salongen som jag besökt ett antal gånger när jag tar bort mitt skägg. Behövde en ny tid, när jag kom dit var det en kund före mig så jag stod och väntade ett tag, så småningom var det min tur och man kände inte igen mig fören jag började prata och då blev det fågelholkar i salongen. Det var första gången jag var sminkad och hade peruken på mig och var lite uppklädd mot vad jag brukar vara när jag besöker dem. Ganska intressant med tanke på att den jag pratade med har stirrat mig i ansiktet i 13,5 timmar och plockat skäggstrån.  

21/9   Var iväg till KS Huddinge i dag och pratade lite med min utredare, Han lät mig förstå att han i princip var färdig med mig och att det nu är bara till att vänta ut första året så vi kan gå vidare. Jag måste förståss träffa kuratorn och psykologen också innan det är klart. Egentligen helt galet att en byråkratisk bestämmelse ska styra hur och när min behandling ska påbörjas men så är det så det är bara att acceptera.

Lite senare på dagen var jag iväg på en casting för Winter Wipeout ett program jag är mycket tveksam till att delta i men man lyckades övertala mig att i alla fall komma på castingen  så nu får vi se om de är intresserade och så får vi ta det därifrån.

8/10   Jag var iväg och tittade på inspelningen av ett avsnitt av Kär och Galen. Tänk vad mycket jobb det är med en sån här inspelning, de var ibland riktigt tråkigt att sitta som publik och vänta medan de byter till en ny scen. Men det är också kul att träffa gamla bekanta och att vissa i inspelningsteamet känner igen mig och hejar när man kommer.

Ibland upplever man saker som får en att tänka efter lite som natten mellan söndag och måndag då jag var med och gjorde ett TV jobb på en ex porrgata i Stockholm. Att människor lever i denna miljö är ju ingen hemlighet men när man kommer så nära inpå att man skall vara en de som bjuder ut sina tjänster, även om det är på låssas så får man en lite annorlunda bild av det hela. Att behöva gå fram och tillbaka på en mörk skum gata bland skumma typer och sälja sin kropp för att få ihop pengar till droger eller för sitt uppehälle är något jag önskar ingen skulle behöva uppleva, tyvärr är det vardagen för allt för många.

Hur illa jag en tycker om att medverka i något som visar upp en bild av att en transa kan hamna i denna miljö, då det kan uppfattas fel, så är det förståss så att det kan förekomma, och ibland  måste man visa upp en sann bild även om den är obehaglig.

15/10   Nu bar det iväg på en liten utlandssemester tillsammans med min flickvän, och det var ett tag sedan sist. Min käraste hade i hemlighet beställt en lyxkryssning på Medelhavet med ett av de största kryssningsfartygen, och även om jag inte var så förtjust i tanken att åka med den typen av båtar, mest för att med så mycket folk ombord trodde jag det skulle bli lite stökigt. Och i det fallet fick jag rätt. Speciellt vid vissa måltider var det lite väl högljutt för min smak, vill ha lite lugn och ro när jag äter. I övrigt var det ju förstås en härlig upplevelse. Kryssningen startade i Venedig och förutom Italien blev det ett stopp i Grekland, två i Turkiet och ett i Kroatien och så tillbaka till Venedig. Mycket god mat, vin och skratt med trevliga människor, antar att vissa som var ombord och är kvar där har lite att prata om efter denna resa. Lyxkryssaren heter MSC MAGNIFICA och har det mesta man kan önska sig och lite till.

Var iväg en sväng till modemässan och tänk att man lägger på smink numera med airbruch, nä är nog inget för mig blir nog till att använda sig av den gamla hedliga metoden.

2011

20/9

Ibland blir man ruggigt arg och irriterad, Brukar ibland köpa bra deal av GROUPON och köpte tidigt i vår ett sådant för en modefotografering hos Studio Lilac. Tyvärr var det inget bra deal alls, Företaget tycks vara helt ointresserat av sina  kunder.

Till att börja med har det varit jättesvårt att komma i kontakt med dem, sen har de inte varit på platts vid bokade tider, har hänt två gånger. Förstår inte  hur man kan driva en verksamhet på det viset. Så om ni någon gång skulle vilja bli stylade och fotograferade efteråt välj någon annan. 

Till min sminkning använde Åsa

Foundation Lancome Teint Miracle nr 3

Ögonskugga Mac Blanc Type o Mac Blackberry

Eyeliner Mac ögonskugga Typographic med en snedställd pensel även på brynen.

Läppglans Kanebo 

RoseRouge Makeupstore Kall rosa

 

Peruk  Ellen Wille editions  Smoke mono färg 6/8/30

19/11   I dag svek mig min karaktär, jag kunde inte hålla emot längre, var tvungen att åka och köpa byxorna från Filippa K som jag hade i programmet: Fy på mig men jag tyckte så mycket om dem så vad gör man?

 

10/11   Min väninna Malena hade bjudit mig och min flickvän och några till på en liten middag på Restaurang Göken, Malena fyllde år i veckan och ville fira det tillsammans med några trevliga tjejer. Det blev en trevlig och städad kväll, jag hade bilen med mig, och även om man numera är ute och ränner en hel del så gillar jag lite extra mycket att träffa och umgås med några trevliga vänner och bara umgås och ha lite trevligt.

Så var det jul och en tid på året som jag inte är så förtjust i, ser ofta ut som ett slagfält hemma när det ska städas och tvättas handlas och stökas. Men det är snart nytt år och efter ett fantastiskt 2011 som kommer bli svårt att överträffa ser man fram emot det nya året med nya äventyr.

Hoppas förståss på något nytt TV-jobb men det är ju inte så ofta de vill eller behöver ha en transa med i en produktion. 

Men livet består ju inte bara av fest och skoj det är en massa allvar också, jag tror 2012 kan bli en hel del allvar för mig, jobbiga beslut att ta som kommer påverka min framtid, vissa saker ser jag verkligen fram emot och andra bär mig emot lite.

Ett gott nytt år till alla härliga människor. Kram Terese

 

                                                                                                                                                            Årets sista bild nyårsafton 23,00

E-post: tc@tessanc.se

Lite mer från Stockholm Pride 2011

10/8    Fick ett kontrakt i dag på ett nytt TV-jobb och börjar så smått tveka till att ställa upp på de usla villkor man får, man får bjuda på en hel del bara för några få minuters TV-tid. Hade det inte varit för att jag fortfarande är så road av det så skulle man ju ägna sig åt något annat. Men ibland känns det inte rätt och då är det bättre att tacka nej än göra dåligt ifrån sig, för är man missnöjd blir det man gör inte ok.

15/8   Fick klartäcken  med ett nytt TV-jobb och denna gång ska jag få göra en riktig drömscen, något som jag velat göra länge, ibland är det som om någon däruppe gillar mig.

22/8   Börjar dra ihop sig för Båstad, brukar ju vara där hela veckan men det blev inte så denna gång, ska vara där onsdag till söndag. Det ska bli kul att träffa alla vänner igen och ha lite kul. Nu är det packat och klart så nu börjar resfebern komma lite, onsdag morgon bär det söder ut.

28/8   Tillbaka i Stockholm igen efter några dagar i Båstad, kul träff som vanligt och det blev en hel del kul shopping både i Ullared, Halmstad och Båstad. Fredagens partaj på Peppes blev lyckad och det blev en tidig lördagsmorgon innan man kom i säng. Lördagens High heel race var hellyckat även om det var lite få som sprang och även om det var lite regnigt under träffen så var det lika kul att träffa gamla och nya vänner.

Nu återstår att se vad som händer med nästa års träffar, det är ju lite osäkert om vi kan vara kvar på Hotell Riviera.

Dans på torget i Båstad efter High heel race, För en stund tog Transorna över och visade upp sig för Båstadsborna.

29/8   Tillbaka till verkligheten efter Båstad, nä varför tappa tempot, efter jobbet hem och snygga till sig och så åkte jag och min flickvän till Big Brother huset för att vara med på insläppet för Big Brother Norge. När vi kom dit möttes vi av Nicole och Denise  som var med i 101 och en kompis till tjejerna. Det blev ett kul återseende, var ju ett tag sen senast.

31/8   Fick ett samtal från SVT i dag, de ville att jag skulle komma och prova kläder inför den scen jag ska göra den 5/9. SVT är oerhört seriösa jämfört med andra produktionsbolag, Först provfilmning sedan prova  kläder och till slut ska det filmas. I detta fall är ju kläderna lite viktiga eftersom det ska utspelas på 80 talet och då var ju modet lite annorlunda jämfört med nu.  

16/9

En resa med killarna på jobbet med Birka Paradise igen  och som förra gången blev det en helkul resa med mat och dryck och en massa dans. Var dessutom pigg och alert på lördagen , man får förmoda att det berodde på att det vart lite lagom med bubblet denna gång, blev nog lite för mycket av den varan på förra resan och det märktes dagen efter så denna gången hade man tagit lärdom.

Köpte ett deal av GROUPON i våras för en sminkkurs som jag och min flickvän tänkte gå på, och den 3/11 var det dags att åka iväg.

Det blev en lite annorlunda kurs, har ju varit på sminkkurser tidigare men det brukar gå till så att någon sitter modell och man sminkar henne och så gäller det att snappa upp så mycket som möjligt, eller så är det en själv som blir sminkad och även om man förståss blir jätte fin så lär man sig inte så jätte mycket.

Denna gång var det lite annorlunda, vi var 6 tjejer och vi fick sminka oss själva med hjälp av en sminkös som visade och berättade hur vi skulle göra och varför. Hon la också stor vikt på hudvård som rengöring, återfuktning mm och jag lärde mig massor som var nyttigt och som jag kommer använde mig av framöver.

Vad min flickvän tyckte är lite svårt  att säga, hon sminkar sig normalt inte så mycket och de gånger hon gör det brukar jag få rycka in och hjälpa till lite, men det lät på henne som hon tyckte det var kul och lärorikt och att hon nog ska sminka sig lite mer i fortsättningen. Nu tycker jag att hon är så bra som hon är men det är ju alltid lite kul att fixa tills sig då och då.   Hon som höll i Kursen heter Anna Kjellberg från Balance in the body Sweden  http://bibsweden.com/

10/11   Äventyret börjar när jag gick upp kl 6 på morgonen. Ska åka till Umeå och delta i Gokväll och vara gästen som man gör om senare på kväll. Så det är bara att fixa till sig inför resan och sen bär det iväg till Bromma flygplats och möte med Maria, en av stilisterna som ska ta hand om mig under dagen, vi finner varandra ganska snabbt och hamnar i ett intensivt samtal som gör att vi nästan missar planet.

Så bar det iväg till Umeå och SVT och det blev full fart på en gång, både med att filma och ta stillbilder, prova klädet, prova peruker, smink och så klämde vi in en lunch också innan vi var framme vid lite rep inför sändningen. När det var över blev det lite rast innan der var dags för kvällens direktsändning och det var helt fantastiskt roligt, och vad snygg jag blev, hade ju inte kunnat se mig själv hur jag såg ut under dagen så när jag till slut fick se mig i spegeln blev jag alldeles stum, det blev bara så himla bra.

Jag vill ge en jättekram till mina underbara stilister under dagen och kvällen Maria Lundkvist och Åsa Wikman och alla andra på SVT Umeå som gjorde denna dag till något jag inte kommer att glömma, och till min nya stil.