Tessans Hemsida

Mina transaktiviteter 2010

Kinks & Queens igen 2010-04-17, men först en tur ut till Gunilla och Marion och lite tjejparty med mat och dricka, vi blev tio tjejer som hade trevligt innan det blev dags att ta sig in till Kinkan och fortsätta kvällen. Min flickvän var med hela kvällen och det blev premiär för henne på Kinkan så lite orolig var jag, helt i onödan visade det sig. Träffade också Andrea, vi ska gå på After Dark tillsammans på lördag, ska bli kul att se showen en gång till den var ju tokbra sist så det ser jag fram emot.

 

After Dark 2010-04-23 och efter en lite hektisk eftermiddag efter jobbet med att välja kläder, smink mm så bar det iväg till Tyrol på djurgården, tog bilen förståss och hade ingen aning om att Grönan hade öppnat så att hitta en parkering var inte lätt. Nåja det blev till att gå en bit i höga klackar. Utanför Grönan stod Anders och väntade, vi gick in och hamnade vid ett bord med fyra damer, och vilken tur vi hade för de var jätte trevliga och kvällen blev bara så bra. After Dark var helt underbara igen så det var bara att njuta av show och trevligt sällskap.

Onsdag i Båstad. Lugn morgon, upp tidigt och på med smink, ner till frukost, och sen är det dags att åka ner till stan för att prova kläder. Tessan ska gå modell för Hippus i morgondagens Båstad fasion show ska bli tokroligt. senare på kväll blir det rep på Madisons innan vi avlutar med middag på Malens Krog.

Båstad 2010-04-27 —05-02

Torsdag 2010-04-29

Nu var det dags för Båstad fashion show och Tessans premiär som modell, och gissa vad kul det var! Publiken klappade händerna hela tiden, och att jag inte kunde låta bli att showa lite gjorde att det bara blev ännu roligare. Gillade de kläder som jag visade, helt min stil, så det var till att behålla en del av dem.

 

Fredag 2010-04-30

Känslorna från gårdagen har nu lagd sig lite och nya äventyr väntar. Det är dags för lite seriös shopping i Ullared, inte första gången jag är där men denna gång är det Tessan som ska dit och då blir det nog dyrt, man vet ju hur tjejer är.

Det blev en hel del med hem, men inte så dyrt. Kan inte riktigt förklara vad det är som är så speciellt med Ullared, men det är något som fascinerar med att åka dit.

Fredagskväll på Peppes Bodega, kallt ute men varmt inne och efter ett pass i diskot var det skönt med lite svalka.

 

 

Malens Krog

Lördag 2010-05-01

Kom i säng vid halv tre och upp igen vid sju, duscha och sminka sig innan frukost, på det igen bara, man är ju inte här för att sova.

Kvällen avslutades med en galamiddag och en minnesstund för Katja.

Det fick bli premiär för en klänning jag köpt för ett år sedan men inte använt tidigare.

Kvällen avslutades på Peppes, i en mycket kortare kjol förstås.

 

Söndag 2010-05-02

En lång resa hem till Stockholm, men också ett stopp på Brahehus en vägrestaurang på E4:an strax norr om Gränna, Anja var lite orolig när vi svängde upp och såg att det var fullt på parkeringen, men lite folk får ju inte skrämma en transa så vi stannade och tog en fika.

 

 

SPRINGPRIDE 2010 20-23 Maj, Eskilstuna.

Plan för dagen är att hämta upp Anja vid 10 så det blir till att gå upp i tid så man hinner välja kläder, sminka sig och packa lite ombyte för kvällen.  Från Anja tar vi oss till Gerda och Marita, sen styr vi mot Eskilstuna för att se underhållningen på torget, gå paraden och sen får vi se. Nästa mål blir att ta sig tillbaka till Stockholm för att fixa till sig inför kvällen och Kinkan. Så var det tänkt och hur blev det?

Jodå det blev en fin och solig dag i Eskilstuna, mycket folk i paraden och lite kul uppträdande på torget innan. Hem till Stockholm igen och lite relaxa på hotell Birger Jarl innan det var dags att bättra på sminket och ta på en lite sexigare klänning inför Kinkan. 

 

Några av Tjejerna inför Paraden         

Tessan på Kinkan senare på kvällen

En paus efter paraden                                                                                       Christer Lindarw och Dark Ladies

Torsdagen den 17/6 2010 bar det iväg för Tessans första utlandsresa, det bar iväg till Norge för ett besök på Stensveen Ressurssenter i Toten.

 

Resan gick bra och kvällen blev helt fantastisk med ett besök på en lokalrevy som drev med politiker och andra aktuella händelser, så även den Norska TV-serien Jenterne på Toten fick sig en hel del uppmärksamhet och nu när vi var där så fick även vi vår beskärda del. Men nästa bäst var i alla fall skylten på toa.  DAMER OG TRANSPERSONER. Revyn som gått för utsålda hus i månader var förstås på norska så man förstod inte så mycket, men de som gjorde det låg dubbelvikta så jag antar att den var tokkul.

 

 

Min resa till Norge och besöket hos tjejerna på Toten

Fredag och lite shopping skadar ju inte  så det blev en tur till Gövik, och för en gångs skull köpte jag inget till mig själv, men det blev lite till min flickvän. På kvällen skulle vi iväg på Bygdefest med modevisning, så när vi kom tillbaka till Toten träffade vi Borghild från Barkiel Design och vipps så  var det dags att gå modell igen. Kläderna som tillverkas helt för hand enligt gamla metoder är helt sömfria och finns bara i ett exemplar, så just denna som jag har på här är jag ensam om att äga.

 

 

Lördagen ägnades åt mer shopping, vi besökte bland annat en butik som sålde helt otroligt fina festklänningar, som tur var hittade jag ingen som riktigt var min storlek så det blev billigt. Och det blev tid för lite kultur också, så det blev ett besök hos en konstnärinna i trakten.  Vi träffade också Borghild från Barkiel Design igen så Anja och jag fick ta på oss våra kläder från gårdagens modevisning för lite ”Modefotografering”. På kvällen blev det Sommarfest på Stensveen Ressurssenter, mycket god mat och lite gått att dricka, det var också många utifrån som kom och hälsade på och ville träffa ”tjejerna på Toten” och senare på kvällen kom delar av artisterna från lokalrevyn upp och hälsade på och gav oss lite kul underhållning. Vilken kväll det blev.

 

 

Foto Bodil Linde

Söndag blev en dag av avsked och en lång resa hem igen och många upplevelser att smälta. Det blir en lång väntan till nästa gång, för visst ska vi tillbaka till Toten.

 

2010-06-25 –26

Midsommar och för första gången ska jag fira midsommar som Tessan. Så Jag, min flickvän och Anja åker upp till Kicki i Uppsala där vi fixar en grillfest tillsammans med andra trevliga vänner till Kicki. Och för en gångs skull regnade det inte utan solen skiner och det var varmt och skönt. Vi fick också modella lite i kläderna från Norge. På midsommardans morgon fick Anja ett samtal från Gunilla som undrade  om vi hade lust att svänga förbi på vägen hem, och visst ville vi det. Det blev som vanligt riktigt trevligt så besöket blev betydligt längre än vi från början hade tänkt.

 

 

Borghild Gangås Amlie designer och tillverkare av min fina tunika.

Jag lyckades också komma på förstasidan av Laholms Tidning.

2010