Tessan på Pepes Bodega

Tre gångar i året träffas vi, ett 100 tal transvestiter från Sverige, Norge och Danmark. - Inte för att hålla möte, men för att hålla i gång vår vänskap. På Enehall har vi under tiden Peruk affär, Smink affär, Professionell make-up artist för sminkkurs och  emellanåt även klädförsäljning.

Och annars är vi väldig bra på att hålla fest. Och vi vill gärna bidrag till att Båstadsträffen skall bli något gemensamt mellan Båstadsborna och transpersonerna - om Båstadsborna vill.

Träffarna i Båstad

Terese ”Tessan” Cederlöf

Transa

Stora torget i Båstad

Ett fikastopp på vägen ner blev det ju.

Alla tjejer på Enehall vinkar adjö.

Tessan i klänning innan galamiddagen på Enehall.

Fick senare åka ner på stan för att inför kameran passera ett skyltfönster med herrkläder ett antal gånger utan att visa något intresse, och det var ju enkelt, intresset för herrkläder är ju inte så stort. Hi hi

Det blev en tur till Pepes också med Tina och Francecka..

I en mycket kortare kjol förståss.

På vägen hem  stannade vi till vid en mack och tankade och fikade lite.

Filmandet har nu kommit igång på alvar, hela  torsdagen hade jag ett filmteam efter mig. De följde med upp till tåget, när vi hämtade Anjas flickvän, in på rummet ner på stan in i butiker, vi tillbringade 2 timmar hos Miss Elly nar jag köpte en ny topp och ett nattlinne, man måste ju vara anständigt klädd när man har ”riktiga” tjejer på rummet.  Senare på kvällen filmades det under middagen med sponsorerna för High Heel Race och inne på Gerdas rum där några av oss transpersoner samlades och tog ett glas vin och pratade lite tjejsnack om nylonstrumpor och andra för oss t-tjejer väsentliga saker.

 

Fredagen var det tagning på Peppes Bodega, massor med t-tjejer på plats. Kul som attan.

 

Tessans skor mäts in inför starten av Båstad High Heel Race. Det gick inte så bra, bara fyra i mitt lopp, men jag är mycket nöjd med det resultatet med tanke på att det var första gången jag sprang i höga klackar.

På med mikrofonen innan tagningen

Tessan och Anja på stan

Resan började med att jag hämtade upp Anja, sen bar det iväg mot Båstad. Det är klart det blev några stopp på vägen, som inköp av fika på en bensinmack, en samling lastbilschaufförer var också på platts och jag blev grundligt inspekterad nerifrån och upp, tycktes gilla vad de såg, men sen skulle jag ju betala och då avslöjade jag mig. Senare på parkeringen var vi nog ett stort diskussionsämne, men de vinkade så glatt i alla fall när vi åkte.

 

Nu är det igång, filmteamet på plats och igång med tagningarna. Dag ett Onsdag var det Transgolf som var på tapeten, Tessan var förståss med på ett hörn.

 

 

Web: www.tessanc.se

Mail: tc@tessanc.se

 

E-post: tc@tessanc.se

Höstträffen i Båstad 2009

Nedan finns några bilder på mig från Vårträffen i Båstad 2009.

Tessans Hemsida

Jag kom ut som transperson våren 2008, Och efter den första kvällen på Stampen

( Stampen är ett jazz & blues pub i Gamla stan Stockholm ) var jag fast i denna värld, för mig blev det här början på en mycket spännande resa för så kul jag hade denna första kväll som transperson hade jag inte haft på mycket länge, de var som att bli tonåring på nytt.

Sen kom det i rask takt, och det roliga är att allt jag gjorde var ju för första gången, jag besökte klubbar och platser jag aldrig varit på och om jag hade det så var det ju första gången som transperson så det blev ju något nytt och kul i alla fall.

 

Efter stampen blev det Kinks & Queens en klubb där transperoner och andra frigjorda människor träffas och har kul. Där träffade jag förutom Hildur som tog ut mig till stampen en hel skara goa väninnor, och där blev det helt klart att jag skulle gå med i

Prideparaden 2008.

 

Kommer ihåg reaktionen från min flickvän när jag sa att jag skulle

gå i paraden iklädd tjejkläder. Hon sa ”Det törs du aldrig” och det är

ju klart att då måste man ju bara göra det.

 

 

 

Var inne i Pridepark för första gången något som var helt otänkbart för mig tidigare, för även om jag hade velat gå dit så viste man ju vilka konstiga människor det fans där, och visst var de konstiga de var ju heltrevliga bara helt naturliga behövde inte hävda sig och visa upp någon tuff fasad här viste de vilka de var. Där ser man vad fördomar kan ställa till med, och jag hade många att rensa bort.

 

Paraden var ju något helt otroligt att gå från Humlegården till Tanto genom hela stan inför 400000 tusen åskådare i tjejkläder var ju inget som hade funnits ens i min fantasi tidigare och de mottagande som vi fick var ju het fantastiskt, jag mins hur salig jag var vid slottet och att Gunilla då sa att vänta bara tills vi kommer upp på söder och hon hade rätt det blev helt galet när vi kom upp på Hornspuckeln. Vilken dag det blev svår att smälta.

 

 

 

 

Höstträffen i Båstad blev också något stort för mig, jag var på ett besök hos en kund och på hemvägen stannade jag till på träffen, tokspännande det var ju som första gången jag var ute på egen hand på något så stort men det är lätt att få vänner i Båstad, och fler av de jag träffat på Kings & Queens var ju där. Där träffade jag Anja för först gången, vi har blivit lite av bästisar sedan dess och hittar på mycket kul tillsammans.

 

 

Innan året var slut han jag med fler besök på Kinks & Queens men också en helt ny upplevelse för mig, vi var på Whip Club, en club för människor som gillar lack och läder mm

Vi var också på vår första tjejfest, massor med tjejer några killar och två transor, jag och Anja men det blev ganska kul till slut även om tjejer på tjejfester klär sig mest som killar, svårt att riktigt förstå att en tjej vill klä ner sig så.

 

Mitt första år som transperson blev helt galet spännande och kul man har helt enkelt roligare som ”tjej”.

Så började det 2008

Sen blev det 2009

Vilken resa det har varit hittills för lilla mig, och det har varit tok kul att få skrapa lite på ytan till kvinnornas värld. Man har ju lärt sig en massa saker, som varför det tar så lång tid för en tjej att göra sig i ordning, eller varför det är så roligt att handla kläder, hur viktigt det är att inte ha samma kläder på sig för ofta när man är ute och roar sig, det gäller ju att visa upp alla fina kläder man har köpt, och en massa annat spännande. Men också en massa andra saker, att avslöja för sin omgivning att man är transperson innebär att ingenting kommer bli som förut igen, även om det mottas positivt så har man ändå avslöjat något om sig själv som kan utnyttjas negativt i vissa lägen.  Man kan ju också undra om man förändras själv som människa, och visst har man det. Det är inte bara jeans som innehåller gift, är ganska övertygad om att alla tjejkläder innehåller det. För jag har ibland oerhört svårt att inte låta bli att längta till nästa gång det är dags att klä om och träffa sina väninnor igen och ha lite kul. Kan inte heller neka till att man njuter lite av att visa upp sig, har hänt att man visat lite väl mycket ben när killarna tittat nyfiket. Hihi. Sen tror jag också att jag fått en helt annan inställning till tjejer, för som transa har jag fått en helt annan kontakt med dem, en mera djup och vänskaplig sida  som jag inte tidigare upplevt. Det är faktiskt himla kul att ha tjejkompisar som man kan träffa och gå ut med och det stannar där, Har ju redan en underbar flickvän och har inga planer på att byta.

Terese Cederlöf

Transa