Tessans Hemsida

Båstad hösten 2010 och nya äventyr. Som vanligt var det toppen att komma dit och träffa nya och gamla vänner. Tyvärr var vi inte så många som kom dit denna gång, och det var ju synd. Denna gång var det även lite tråkiga nyheter. Av lite olika orsaker var det nog sista gången vi var på Enehall, så till våren blir träffen kanske på ett annat ställe, men det behöver ju inte vara något negativt.

Vi kom ner till Båstad vid 18.30 på torsdagen och tur var det för torsdagskvällen ville man inte missat, både en liten modevisning med glada transtjejer som visade kläder från Rutigt & Randigt och en drag show med Francesca Russo.

På fredagen blev det lite shopping på dagen och avslut på Peppes förståss. Lördag upp tidigt för frukost och ett möte om Båstadsträffens framtid. Vi hann med lite bowling också innan kvällens stora middag med dans mm, och så avslutade några av oss på Peppes igen. Det går ruggigt fort när man har kul så dagarna gick fort. Söndag och hemfärd via Nässjö och Anjas flickvän, ett stopp på Stavsjö vägkrog blev det också på hemvägen, man blir ju lite sugen när man reser.

 

Tjejerna var nere och spelade lite Bowling, riktigt kul.

 

Lite shopping är ju jättekul, nä jag köpte inte en ny bil.

 

Ett sista farväl av favoritrummet 315 på Enehall

 

 

Diskobrudarna på Peppes Bodega. Som vanligt var det ett par transor som var först uppe på dansgolvet.

 

 

16/9 Var Tessan på en kurs, hur man går snyggt i höga klackar. Det var Medborgarskolan i samarbete med  High Heel School som anordnade kursen, och vi höll till i en skobutik i Lidingö centrum. Det var riktigt roligt och lärorikt, vi var 15 tjejer, lilla jag och vår trevliga handledare Jardel Oliveira de Sousa som är född i Brasilien och professionell dansare och koreograf .

Det är en hel del att tänka på när man ska gå snyggt i höga klackar, Att ha en bra hållning är bland det viktigaste och som transa måste man ju tänka på att röra på höfterna  också, något som man inte är van vid när man är kille.

 

 

24/9 Idag var jag ute med mina arbetskompisar, det var första gången de träffade Terese IRL. Och visst gick det bra, de var nog mer nervösa än vad jag var. Jag har svårt att glömma tjejernas förtjusta blick när jag kom, och det blev många frågor att besvara under kvällen. Nu återstår bara att se om det blir fler gånger.

 

 

1/10 Det blev en tur till Malmö och regnbågsfestivalen detta år också. Denna gång tog vi flyget från Bromma ner till Malmö, och det blev första gången Tessan och Anja var ute och flög. Det hände en kul grej i säkerhetskontrollen på Bromma, det pep som bara den när jag passerade. Och vad händer om en kille går igenom och det piper? Jo man tillkallar en man som kollar honom. Men om det kommer en kille i tjejkläder då ropar man på en tjej, förvisso helt ok för mig men lite kul var det. Flyget gick bra, inga problem, på Sturup hyrde vi en bil för vidare transport till Malmö där vi var en stund på Regnbågshuset innan vi åkte vidare till Michelle som hyste in oss över helgen.  Det blev lite uppfräsning innan kvällens övningar  så tre trallande jäntor tog oss ner till  Festivalpuben Balthazar för lite mat och en spontan transträff senare på kvällen, trevligt blev det även om vi också fick lite tråkig information om att det hade förekommigt trakasserier av några  HBT personer under kvällen.

Men vi hade också planerat för en tur över till Köpenhamn och T-Lounge, ett spännande ställe för transor och andra roliga människor. Det blev Tessans andra tur utanför Sverige och sent blev det innan vi kom hem igen.

 

En Engelsk Drag Queen stod för en del av underhållningen.

2/10 Var det dags för en parad på Malmös gator, och det är klart att vi skulle vara med.

Efter paraden var vi ganska möra så det blev lite sängläge och vila inför kvällen. Det var lite avslagen stämning då vi fick reda på att det var tre transor från Turkiet som råkat illa ut dagen innan och att Malmöpolisen burit sig illa åt igen.

Vi hade planerat att gå på Regnbågsfesten på chokladfabriken men kön in var så lång att vi beslutade oss för att gå på Wonk i stället, ett bra beslut  för det var riktigt kul. Tessan och Michelle tog sig an La Dolce Vita i singstar, premiär för Tessan.

 

 

3/10

Det blev inte många timmars sömn innan det var dags att tacka för denna gång och ta  sig ut till Sturup och flyga hem igen. Det blev ett fel på planet så vi blev försenade 1 timme innan vi kom iväg, men när vi väl kom iväg så gick det bra.

 

 

Såg att någon klippt ihop en specialutgåva av Mitt och Anjas äventyr på Ullared och lagt ut det på YouTube, helt galet…

 

13/10

Var jag på transcaféet Stockholm, temat var hormoner. Allt fler transpersoner självmedicinerar med hormoner man köpta på nätet. Men vad finns det för risker? Endokrinolog Stefan Arver vid Karolinska Sjukhuset berättade och svarar på deltagarnas frågor. Det blev en mycket intressant kväll som tyvärr blev för kort, det var mycket vi undrade över, och intresset för hormoner och dess verkan var stort.

 

17/10

Jag var på medlemsmöte med Stockholm Pride inför festivalen 2011.

 

Ibland behöver man trösta sig lite, och då är lite nya kläder ett bra sätt att bli glad igen. Dessa hittade jag på KappAhl och jag kunde ju inte låta dem vara kvar där.

 

30/10

Och så har man varit på Patricia också. Jag, Anja och våra flickvänner var där och åt en bit mat och eftersom det var första besöket så viste jag inte så mycket om hur det skulle bli, visst hade man både hört talas om båten och åkt förbi många gånger men aldrig varit in. Så det blev en positiv överraskning, maten var jättebra, god och vällagad och lite spännande, själv åt jag struts, vilket även det var första gången. Det var ju Halloween helg så både båten och personalen var smyckade till tusen. Lite senare på kvällen dök även Marlena upp. Och visst hade vi kul, har sagt det tidigare och säger det igen, det är bara så mycket roligare att vara tjej och för varje gång man är ute så inser man bara att man vill mer.

 

 

11/11

Ibland händer det saker hela tiden, som den här helgen.

Torsdag, och vi var på Inga-Lills Perukmakeri och en Mingelkväll med lite bubbel och tillbehör. Jag satt modell och blev sminkad av en jättegullig tjej, och ja det blev tokbra. Provade också lite olika peruker, och tänk vad olika man kan bli, i vissa såg jag ut som en äldre dam och i andra lite vampig.

Det blev en kväll att minnas helt klart.

Men helgen var inte slut Lördag ska jag på casting för ett nytt tävlingsprogram på TV5 på dagen. Middag på Restaurang Göken på kvällen. Söndag var det dags att åka in till The Studio för sminkning, styling och fotografering, blev en mycket spännande dag. Tyvärr blev inte bilderna så bra som jag hade förväntat mig, men visst var det en kul dag. Och så finns det de som undrar varför man vill vara transa. Jag bara älskar att vara transa för jag skulle ju inte få vara med om allt detta om jag inte var det. 

 

19/11

Ny helg och nya äventyr och uppdrag.  Fredag och Transföreningen FPES har möte i Stockholm i helgen och i kväll ska vi till Vin&Sprithistoriska Muséet, visning av Nadjas utställning "Könad Sprit".

Lördag och FPESmöte på Huset    Det blev också en ceremoni kring Transgender Day of Rememberance på högkvarteret senare på kvällen. Vi avslutade dagen på restaurang Monarki för en bit mat och många trevliga diskussioner.

Söndag och FPESmöte på Huset  igen.

05/12

Nu händer saker i rask takt och allt kan man ju inte berätta om men en tradition som adventsfika hos Gerda och Marita kan man ju inte låta bli att nämna. Är riktigt trevligt att sitta och prata över en kaffe med goda kakor med trevligt sällskap.

Men dagen började i Sollentuna med lite julhandel. En Julstjärna och en ljusstake, en julblomma blev det också, var lite stressat eftersom vi skulle vidare, hade velat  stannat och fikat lite är så kul att se om folk fattar att man är transa.  Kvällen avslutade jag och min tjej på Restaurang Göken och lite god mat. 

 

11/12

Odenteatern och drag show med Cabaret Moulin & Barbarellas. Jag och min flickvän var och såg en härlig show.  Det var fart och fläkt, vi satt längst fram och såg allt jättebra. Cabaret Moulin är faktiskt riktigt proffsiga och hänger med bra i svängarna även om man är lite bortskämd med After Dark. Odenteatern är dessutom en liten och intim teater så man kommer varandra väldigt nära.

 

Jag och Babushka en av artisterna i Cabaret Moulin poserade lite för kameran efter showen.

 

15/12

Det var dags för en ny casting denna gång för en gameshow som ska spelas in i Argentina, och jag gjorde tydligen bra ifrån mig för dagen efter ringde en tjej och ville att jag skulle komma på casting för Big Brother också.

20/12

Var jag på casting för Big Brother och hade en jätte trevlig stund med en jättetrevlig tjej och det lät som man var lite intresserade av att ha mig med i huset.

Så nu är det bara att vänta och se om någon hör av sig, spännande är det.

29/12

Idag fick jag ett brev som meddelade mig att jag ska åka till Argentina i början av 2011, Yes nu börjar det bli spännande på riktigt att vara transa.

31/12

Dags att för första gången fira nyår i klänning, jag och min flickvän åker ut till Marion och Gunilla och vi blir 9 tjejer som firar in det nya året tillsammans. Det blev en mycket trevlig kväll, god mat och bricka och även om jag blev lite trött på småtimmarna så blev det en mycket bra början på det nya året.

http://www.youtube.com/watch?v=bjBlAYD09oQ

2010