Tessans Hemsida

E-post: tc@tessanc.se

Nytt år och nya äventyr  väntar framöver, först måste jag ha ett nytt pass. Mitt gamla gäller ju fortfarande men eftersom jag bytt namn är det nog bra att ha ett med rätt namn speciellt nu när jag ska åka och göra TV för trean. Jag trodde nog att 2010 skulle vara svårt att överträffa, var ju ett fantastiskt år för mig, men 2011 ser ut att bli ett nytt tokspännande år.

15/1

Visst är det tur att man har trevliga vänner ibland. Kicki från Scaramouche hörde av sig och tyckte det skulle vara trevligt om vi kunde gå ut och äta lite så här helgen innan jag åker iväg, och det lät ju trevligt. Vi blev 5 tjejer som träffades på Tabac Bar i Gamla Stan, och Kicki hade en liten överraskning med sig i form av en signerad bok och en hälsning från Anette Skåhlberg, en författarinna som skriver mycket om könsöverskridande ämnen. Trevligt att hon tänkte på lilla mig. Fick också en liten maskot av Kicki att ta med på resan. Kvällen blev som vanligt när tjejer träffas riktigt trevlig, god mat och roliga diskussioner.

19/1

Dags för att packa lite kläder inför resan, men först måsta man ju förståss shoppa lite för som vanligt fattades det lite i garderoben.

21/1

Ska åka till Stinsens köpcentrum och få mina naglar fixade så det är fina till i morgon då det bär iväg till

Argentina. Var en intressant att se hur de byggde upp naglarna. Först slipade de till naglarna och  gjorde

dem fina, sen klistrade man på en ny tipp längst fram, klippte till rätt längd. Därefter byggde man på

Nageln med akryl så den blir jämn och fin, slipa lite mer och lacka. Det hela tog 1,5 tim och kostade

525:- och det var det värt för lösnaglar hade aldrig fixat de jag skulle gå igenom. 

22/23/1

Ut till Arlanda och där träffade några andra som skulle till samma ställe som jag slog följe med. Och så

bar det så småningom iväg, först till Madrid och en sex timmars väntan på att flyget mot Buenos Aires 

Resan dit tog 12 timmar.  Sammanlagt tog hela resan nästan 24 timmar. Det gick bra att gå genom

passkontrollerna som transa ingen som reagerade. En snabbis till hotellet och dumpa bagaget och

så började det roliga.  Inspelningen av ”101 sätt att åka ur en gameshow”

Det blev lite nöje också, trevliga restaurangbesök, shopping, sola och partaja.

27/28/1

Resan hem gick också bra även om det var oerhört tröttsamt.  Och vid ett tillfälle kom upplevelserna

ikapp när jag tänkte tillbaka på vad som hänt, de fantastiska människor jag hade förmånen att träffa

och  hur de accepterat mig i gänget. Det kom en tår och jag sabbade makeupen,

men ibland är det svårt att hålla tillbaka när känslorna kommer. Vad gjorde jag där då?

Jo jag var med i ”101 sätt att åka ur en gameshow” som visas på TV3 den 29/3 20.00

Det största problemet med en sådan här resa är att gå tillbaka till vardagen igen, man har ju levt som på

moln  under 7 dar.

 

Nu är det 2011 och för första gången nyårsparty i klänning, och kan man tänka sig även glada transtjejer blir lite trötta på småtimmarna och då får man vila lite så man klarar av morgondagen också.

 

Jag Anette och Susanne på flygplatsen i Madrid

!5/2

Det hände en kul grej för några dar sedan, fick en inbjudan av Yvonne Skattberg  att komma till

Norra Brun där hon uppträder denna kväll. Det roliga är att nästan alla från mitt Argentinagäng och som kommer från Stockholm kom dit. Va kul det var att träffa alla igen.

16/2

Var på ett föredrag om TS-Vården på Karolinska Sjukhuset, och när man får allt förklarat för sig på detta viset blir man lätt lite avskräckt. Inte för den medicinska biten, operativa ingrepp mm. Nej mer för hur standardiserat allt tycks vara, det känns lite som om man tror att alla vill och ska nå samma mål med sin behandling. Att det viktiga är att följa Socialstyrelsens riktlinjer än att gå patienten till mötes.  När man dessutom hör att utredare och vårdpersonal helst skulle vilja vara lite mer flexibla och se till patientens förutsättningar blir man bara mer frustrerad över att byråkrater på ett statligt verk ska bestämma hur behandlingen av en TS- Patient ska gå till.  Sen har vi en minister som knappast är vår vän. Och ett stort hinder för förändring. Det tråkiga är bara att vi är tvungna att ta konsekvenserna av detta och att vissa av oss ibland ger oss ut på mycket tunn is för att nå dit vi vill istället för att kunna göra detta under kontrollerade former tillsammans med TS-Vården.

20/2

Insläpp i huset för Big Brother, nä jag är inte med, sitter bara i publiken. Och så mycket närmare huset än så här vill jag nog inte vara. Det lät ganska lockande i början, men när man hunnit tänka efter  lite så var det en himla tur att jag valde att åka till Argentina i stället. 

Jag Martina och Mome på Norra Brun .

18-19/2

Tessan åkte med Birka Paradise  på kryssning tillsammans med jobbet, riktigt rolig. Det blev en hel del bubbel under kvällen och det kändes dagen efter, man var ganska trött och sliten men lite får man ju offra när tjejen är på topp. 

26/2

Argentina gänget hade en liten träff på Berns i Stockholm, jättekul att träffas igen och vid denna träff var det ju deltagare från de andra grupperna också.  Men hur mycket folk kan man ta in på Berns? Det var helt byst med folk inne och en lång kö på utsidan, helt galet.

18/3

En aktiv helg började med att jag åkte och träffade några av mina transväninnor på deras hotell på Kungsholmen. De hade kommit upp till Stockholm från olika delar av landet för vår förening FPES årsmöte den 19/3. Det blev lite vin och en massa trevligt prat innan det var dags att åka in till Gamla stan och Engelen. Det blev en ganska trevlig kväll, eller tidig morgon.

19/3

Efter några timmars sömn var det återigen dags att fixa till sig inför dagen och FPES årsmöte på RFSL huset. Det blev lite mat också efteråt. Vi låg bra till i tid så jag och Anja åkte hem till mig för att byta om inför kvällens aktiviteter, vi skulle på Vampyrparty på Suger Bar, och då måste man ju ha lite sexigare kläder på sig. Det blev förstås en trevlig kväll, fast städad då jag hade bilen med mig.

 

25—27/3

Återigen en kul helg och en massa bus. Fredagen avslutades på Suger Bar och Anjas premier som ”tjej” i sitt band, riktigt bra faktiskt.

Lördagen blev något ombonad mot vad som var planerat, men det blev riktigt bra i alla fall med en god middag på Restaurang Göken innan vi åkte över till Kinkan, och som vanligt stängde vi stället.

Söndag bar det iväg igen till Medborgarplatsen för en intervju om TS-frågor.

 

28/3

Iväg igen på kvällen för ett möte med FPES Stockholms lokal avdelning.

Terese och Malena på Kinkan

6/4

Var jag på ett besök på TS utredningsenheten på Karolinska sjukhuset i Huddinge. Det lär nog bli en hel del spring där framöver .

13/4

Ett besök på Akademikliniken för en konsultation om hur jag skall göra mitt utseende mer kvinnligt.

Och om jag känner mig rätt kommer det bli en riktigt dyr historia för jag tyckte de lät så bra att det nog blir ett besök till för operation.

19/4

Idag var jag med om en lite obehaglig upplevelse, var på möte med Stockholm Pride och av lite olika anledningar var ja tvungen att gå dit som kille. Jag kände mig så ruggigt obekväm under hela mötet, var en lite otäck känsla.

20/4

Återigen ett besök på KS Huddinge och en del nya intryck som förvånade mig lite. Det faktum att de var så många TS Patienter som inte klär om när de går dit. Pratade med en som hade gått där i ett år och tyckte jag hade kommigt så långt gemfört med henne eftersom  jag kom dit som tjej. Hade lite svårt att smälta det eftersom de TS Tjejer jag lärt känna under åren mer eller mindre klär sig som tjejer hela tiden och rör sig helt öppet i samhället. Tänk vad fel man kan ha och vilken tur att man lär sig något nytt hela tiden.

27/4

Idag ska jag påbörja en ny typ av behandling för att bli av med mitt skägg, har ju tidigare gått på IPL och har nu inga mörka hår kvar. Tyvärr fungerar inte IPL på ljusa hår så nu ska jag börja men Diatermi, Man sticker in en nål i hårroten och tillför ström, låter inte så kul, och jag som dessutom  hatar allt vad sprutor och nålar heter. Ibland måste jag ifrågasätta vad det är jag håller på med när man utsätter sig för saker man ogillar så till den milda grad.

29/4

Dags för avsnittet av ”101 sätt att åka ur en gameshow” som jag var med i, vi var några som såg det tillsammans på Swedenhof , ett ställe uppe på söder. Det blir ju lite roligare när man ser det tillsammans,  och även om jag var lite orolig för vad jag sagt och gjort så kändes det som om jag inte lyckades göra bort mig allt för mycket. På vägen hem åkte jag in i en nykterhetskontroll, det gick förståss också bra, tänkte inte på det förens efteråt att det faktiskt var första gången som tjej.

2/5—8/5

Årets första Båstadsträff går av stapeln. Och även om det var kallt och tråkigt de första dagarna så blev det riktigt bra på slutet. Denna gång var vi tillbaka på

Hotell Riviera där det en gång började. Hur var det då? Tja det var nog både ris och ros, Riviera är ju ganska slitet så man bör inte ha så stora krav på rummet och en del annat, men i det stora hela var det bra. Det var också första gången som min flickvän var med mig i Båstad. Vi hade i alla fall kul, vi han med både Ullared, modevisning, där jag gick modell, utflykter och en massa fest och skoj förstås.

Min långklänning                                         På stranden i solen                                         Modevisningen

Nu är ju inte allt bara fest och glamor, ibland händer det saker också som man inte räknat med, som att komma ut på morgonen och finna att ett av hjulen på bilen är platt och att man inte bytt hjul tidigare i kjol och långa naglar. Men med lite hjälp av Anja så löste vi det problemet, sen var det bara att åka till gummiverkstaden och få punkan fixad och byta tillbaka igen.

 

15/5

Var iväg och fixade mina naglar igen, känns faktiskt ganska lyxigt att bli ompysslad i 1.5 tim, och få naglar som tål lite omild behandling utan att lossna.

 

23/5

Nu har jag gjort en operation för att göra mitt ansikte mer feminint, och frågan är om jag gjort mitt livs tabbe eller om det kommer att bli så bra som vårdpersonalen lovade. Just nu ser jag inte allt för fager ut men vad kan man vänta sig efter det man gjort med mig. Jag har genomgått en pannlyftning,  mellanansiktes lyft,  fettinjektioner i hakan och kinder. Just nu känner jag inte igen mig själv och kommer ju förstås aldrig att bli mig lik igen och det var ju lite meningen. Men att se sig själv i spegeln nu  efter att sett en annan där i alla år så känns det oerhört konstigt ett se sig själv nu.

16/6

En heldag med att stå framför kameran igen, denna gång för en TV-Serie i 4an. Det blev en intensiv dag i höga klackar och även om jag tycker att jag tränat så mycket, är fötterna ömma.  Det bästa med att vara med i olika TV projekt är att man får träffa så många  spännande människor, en och annan kändis javisst men det roligaste är de som faktiskt inte är några kändisar och som man får möjlighet att dela erfarenheter med.

29/6

Fick en kallelse till nästa möte med min utredare 21/9, tycks inte vara så angelägna att träffa mig, undrar om det är ett gått eller dåligt tecken?

3/7

Denna dag bar det iväg för att ta en bild som senare ska visas på en utställning, tänk att Tessan ska bli konst, inget man funderade på den dagen för tre år sedan när man klev ut ur garderoben.  Det är nog så att allt mycket av det som hänt mig de senaste tre åren bara fanns någonstans i mina drömmar och var något som hände andra och inte mig, men kul och spännande har det varit och förhoppningsvis är det inte slut ännu.

2011