Tessans Hemsida

E-post: tc@tessanc.se

Min historia från Ullared.

 

Våren 2010 hade jag kontakt med Strix Television, bolaget som spelar in dokusåpan om Ullared och eftersom Jag och Anja hade planerat att åka till Ullared och handla en av dagarna vi var på vårträffen i Båstad undrade de om vi ville vara med i TV-serien. Strix skulle spela in en andra säsong under sommaren så vi tackade ja för lite linslus är man ju.

Den 16 juli var det dags att åka ner för lite shopping och lite party i Båstad med Tina och Rebecka på Peppes Bodega. Det var förvisso under Båstadsveckan så vi blev lite varnade för att det var gräsligt med folk, men lite får man offra om man ska ligga på topp.

Resan började med att jag åkte och hämtade upp Anja. Sen bar det iväg, ett stopp på en vägkrog blev det på vägen ner till Tvååker där vi tog in på Karlsbergs Gård Bed & breakfast.

Vi hade lite planer på att åka till Peppes redan på fredagskvällen men ångrade oss, vi var lite trötta, det blev en pizza i den lokala pizzerian i stället. Kvällen avslutades med ett par pilsner i trevligt sällskap på gårdens uteplats tillsammans med några av de andra gästerna och en oerhört kelig katt.

Lördag morgon och spöregn blixt och dunder, vaknade vid 6 och gick upp och tog en dusch och tur var det för strax därefter blev det strömlöst. Filmteamet skulle komma 8.30 men ringde och sa att de skulle bli lite sena, det var strömlöst i hela Ullared.

Det blev lite stressigt när Anja vaknade och det inte fanns någon ström men det löste sig till slut, även hon fick en dusch och blev klar i tid innan filmteamet kom strax efter 9. Man började filma på en gång så vi blev nog lite överrumplade men visst de skulle ju dokumentera vår tur till Ullared.

De följde med oss i bilen ner till GeKås och följde oss under hela vårt besök som varade drygt 4 timmar. Vi väckte förstås lite uppmärksamhet när vi kom, två transor med ett filmteam är ju inte var dag man ser.

Vad är det då som är så märkvärdigt med Ullared som gör att folk åker långa sträckor bara för att trängas med en ruggig massa andra människor bara för att handla. Visst det är billigt men det finns ju många platser man kan handla billigt på.

Det är nog ganska svårt att förklara fenomenet Ullared för till och med jag som inte alls gillar att trängas på trånga köpcentrer tycker det är kul att åka dit. Måste vara något magiskt med den platsen för efter 4 timmar hade jag lugnt kunnat ha fortsatt ett par timmar till.

Nåja man kan ju inte bara shoppa man måste partaja lite också så vi tog oss tillbaka till gården för lite vila, bättra på smink och byta kläder för att så småningom ta bilen ner till Båstad och lite mat på Malens krog.

Efter maten tog vi oss ner till Peppes där vi träffade Rebecka, gräsligt mycket folk, kön var säkert 25 meter för att komma in, fast inte för oss förstås, vi transor var VIP och fick gå förbi kön och behövde inte betala något inträde, ibland är det extra kul att vara transperson. Tina mötte upp när vi kom in.

På Peppes finns det champagne som kostar 120000:-, man hade sålt två flaskor i veckan man hade också sålt en massa av den billiga 25000:- skumpan, och vad gör man med denna dryck? Jo man skakar på den och sprutar ut den, förmodligen för att imponera på tjejerna för att visa hur häftig man tror sig vara.

Tur man är transa och inte behöver hävda sig på detta sätt för att komma i kontakt med trevliga tjejer, det funkar ju bra i alla fall.

Kvällen som så blev helt ok, inte som den brukar vara under Båstadsträffarna men det var en intressant upplevelse. Det blev lite halvsent innan vi kom i säng, vi kom hem till gården igen vid halv tre.

Nästa morgon var jag uppe vid sju för att göra mig i ordning, Anja sov som en stock hon skulle ju åka hem som kille eftersom hon skulle möta upp sin flickvän och åka vidare på semester på Öland.

Efter frukost tog vi farväl av vår trevliga värdinna som tyckte det var riktigt trevligt att få göra vår bekantskap, inte nog att det kom två trevliga transpersoner det kom ett filmteam också, kommer nog att pratas en del om det framöver.

Har ni vägarna förbi Tvååker och behöver någonstans att sova kan jag varmt rekommendera Karlsbergs Gård Bed & breakfast.

På vägen hem släppte jag av Anja i Jönköping för vidare äventyr på Öland, själv åkte jag hemåt, det blev förstås ett stopp på en vägkrog för en fika och en macka också. Och om vi nu inte lyckades göra bort oss alldeles för mycket eller just därför så blir det två transor på TV i september, oktober på 5:an.

 

 

En regnig dag är perfekt för shopping men inte så bra om man ska filma allt sammans också.

 

 

Jag och Anja i kvällssolen  på verandan hos Karlsbergs Gård Bed & breakfast

 

Tessan på Peppes lite senare på lördagskvällen efter en kul dag i Ullared.

 

 

Paradbilder 2010

 

Min Pride började tidigt i år när jag tog på mig uppdraget att vara FPES Tält generalska och tillsammans med Anja se till att föreningens utställningstält kom på plats och att vi hade bemanning i tältet. Sen blev det många sena kvällar och lite sömn, men man får offra lite när man ska ha kul och det blev en underbar vecka med många trevliga stunder, fasen vad härligt det är att vara transa, man får vara med om så mycket kul.

 

 

 

Att få förmånen att kunna delta i denna fantastiska Prideparad är något helt underbart. Detta år började vi på det fantastiska  Söder med dess underbara befolkning som stöttar oss till tusen. Kram alla söderbor. Det blev lite avslaget sista  biten men i det stora hela var det en ruggigt härlig parad.

 

 

Ibland blir det inte så bra,,, som att vi denna gång fick vårt tält alldeles intill ett stort kylaggregat som brummade så man inte hörde vad man tänkte. Men allt går att lösa om bara viljan finns, så vad att göra annat att helt enkelt flytta hela tältet. Och visst blev det bra till slut så det var värt lite besvär.

 

 

Tessan passade på att besöka Kings & Queens på fredagskvällen det blev ganska sent innan man kom i säng och en ganska spännande hemfärd med T-Banan mitt i natten, men det gick bra jag kom hem utan problem, bara en invit från en kille på Rådmansgatan.

 

 

Nedan några av tjejerna som var med under FPES banderoll i paraden 2010. 

Bilden tagen av Lena L Eriksson

2010-08-16

På dagen åkte jag till Stinsens köpcentrum och besökte MAKE UP STORE och en sminklektion av makeup artisten Marie Ahlkvist. Det blev en lärorik stund där man snappade upp en hel del man kan ha nytta av i fortsättningen. Min flickvän var med och dokumenterade allt med min kamera, och när men ser förvandlingen i bild efteråt är det ganska kul att se vad smink kan göra. Visst det blev en del inköp också, av någon anledning saknas det ju alltid lite som man behöver. Efteråt skulle min flickvän förståss gå runt och handla lite i butikerna och eftersom jag åkte dit som kille var det lite spännande att gå omkring sminkad i killkläder, hade förvisso peruken med mig. Det var förvånansvärt få som tittade även om det nog såg lite konstigt ut. Eller så är man så vana vid att en tjej kan klä sig lite hur som helst så ingen tyckte det var något konstigt.

Efteråt blev det en tur in till Eve Collection på S:t Eriksgatan, en rollsättare sökte en transa till en ny Svensk storfilm och Tessan skulle på casting. Det blev en riktigt kul kväll även om jag är tveksam till att den rollen är rätt för mig eftersom det mer skulle vara en kille i lack som man sökte och inte direkt en Transa. Men det finns ju fler tillfällen och nu har de ju lilla mig i sitt register. I dag den 17/8 ska jag in till Eve igen för en tjejkväll med klädbyte, ja vi tar med oss lite kläder som vi av någon orsak inte kan ha och har möjlighet att byta mot något annat som funkar bättre. En bit mat på någon trevlig restaurang blir det nog också.

 

Blanka var vår fotograf under paraden.

2010