Tessans Hemsida

2021-2022

12/1/2021   Äntligen är man igång med lite tennis igen, skönt att röra sig lite, har inte blivit så mycket av de senaste tiden på grund av Coronan.

Sen är det ju trevligt med grannar som kommer med en halv papperskasse med trattkantareller och undrar om man vill ha, och de funkar ju. Kantareller är ju smaskens. Han är lite tjänis med en av handlarna på hötorget och hade fått en hel kasse, men det blev lite mycket att ta hand om så jag fick hälften. Trevligt med snälla grannar.

 

11/3/2021  Så skulle det ju blåsa lite igen och ett träd la sig över vägen utanför vår tomt. Trädet stod förvisso på allmänningen men jag använder ju vägen så fram med motorsågen och ta bort det så man kunde köra på vägen. Resterna får bli en annan dag.

 

28/4/2021  Dags att göra bilen fin inför sommaren, en ordentlig tvätt och ytbehandling av lacken. Brukar fixa sådant själv men bestämde mig för att låta ett proffs få göra det den här gången, kostar ju en slant men värt att prova. På något vis känns det som de här blir min sista bil så värt att vårda den lite.

 

 

Kan vara en bild av träd, snö, natur och väg

Foto, Oscar

5/5/2021   Det blev en tur söderut i alla fall, ner till Båstad, vi brukar ju ses där två gånger om året men nu när Covid härjar så är ju träffen inställd. Själv åker jag ner för att hämta hem diverse saker som vi haft förvarade på Enehall och som en kompis haft hos sig sen i höstas, tyvärr kan de inte vara kvar hos henne så jag får ta och hämta dem. Kanske blir det lite tennis också när man ändå är där. Vi var några tappra som träffades på Pensionat Hjorten, ett trevligt ställe med en mycket bra restaurang. Om det blir en träff i höst blir det nog på Hjorten. Tyvärr var vädret si så där, mest regn så ingen tennis på centercourten som brukligt, fick bli inomhus denna gång.

 

                                                     Här står man redo framför gamla tiders tenniskämpar.

 

                                                                                                                                                                                                                                                  

Så kom våren till stugan och allt känns lite lättare igen för snart blir det sommar igen

28/6/2021 Tennis två timmar per dag i en vecka, och då går man och får hälsporre i höger fot, men jag kämpade på och lyckades ta mig igenom veckan även om det innebar att jag fick gå med kryckor på kvällarna.  

22/7/2021 Efter att haltat omkring i nästan en månad känns det nu ganska ok och man kan börja röra sig som vanligt igen.

 

Mörkret faller över ägorna, de små solcellslamporna på altanstolparna lyser upp lite, fin effekt också från lampan med rörelsedetektor.

Kom också upp ett litet staket på trappen ner till källaren, vart på tapeten länge då man skulle kunna slå sig riktigt illa om man ramlade ner där, nu återstår andra sidan också, men den blir lite knepigare då man inte kan dra staketet hela vägen för då kan man inte öppna förrådsdörren, får tänka till lite där.

Tur man har lite att pyssla med så här i Covid tider, blir inte så mycket nöjen direkt, fast jag han med en litet Eckerö kryssning i alla fall.

Tant Terese har fått ny topp.

 

 

Karaoke på Hjorten.      Foto Andrea.

 

16/10/2021 Och så kom dagen då man fyllde 70 år, fy bubblan vad tiden går, nu har jag för länge sen slutat fira födelsedagar så blev bara en prinsessbakelse och kaffe på Norrtälje bageri.

 

25/8/2021 Är fullt upp med förberedelserna inför höstens Båstadsträff, nu kommer det ju inte bli riktigt som tidigare denna gång heller. Covid härjar fortfarande och då blir allt lite mer komplicerat, vi brukar ju ha underhållning och dans mm, kanske inte läge för det nu, dessutom tycks smittan öka igen och även om det nu bara är två veckor kvar så kan allt fort spolieras.

Vi är på ett nytt ställe denna gång då vårt gamla pensionat inte har sin restaurang öppen, nu är det ju kul med förändringar också men allt var som inarbetat på det gamla stället.

Man vill ju inte åka till Båstad för att jobba med träffen hela tiden, nä man vill ju att allt ska vara klart och förberett så man kan umgås och ha kul, de är ju de som är syftet med träffen även för oss som är arrangörer. Men nu börjar det kännas som om det mesta börjar bli på plats.

Ska bara samla ihop alla saker som ska med ner, och så ska man packa diverse kläder och annat.

8-12/9/2021 Vi träffades på Pensionat Hjorten denna gång och visst blev det bra, det är som att kliva in i en annan värld, fri från allt elände, att bara få vara tillsammans med människor man gillar att umgås med. Nu hade vi också tur med vädret, solen sken mestadels hela dagarna och det var varmt och skönt.

Stället vi var på var toppen, maten jättegod, inget att klaga på.

29/10/2021  Dags för första Cinderella kryssningen på två år, ja Covid har ju satt stopp för mycket och att åka på kryssning var en av de sakerna. Nu blev det ju desto roligare när det var så länge sen sist, och som vanligt så träffande man en massa kul människor som gjorde att även denna kryss blev en härlig upplevelse.

Så blev det jul och den planerade julaftons kryssen fick ställas in då Covid satte fart igen och vaccinpass blev obligatoriskt, så det blev till att fira jul på landet i stället. För att slippa det värsta pang och dunder under nyår så stannade vi kvar även under nyår. Kan ju upplevas som trist men när man kommit upp lite i ålder så är det ganska skönt att ha lite lugn och ro.

 

 

                   2022

Nytt år och kanske blir det lite bättre framöver, började ju inte så bra med ökad smittspridning och nya restrektioner. Är ju lite tråkigt när man är med och planerar events inför 2022 och man inte vet om det går att genomföra. Men man hoppas ju så bara jobba på.

 

3/2/2022 I dag fick jag ett brev där jag blev ombedd att göra ett HVP test för livmoderscancer. Lite spännande och bekräftande att bli kallad till mammografi, vilket jag går på. Att ta cellprov och nu HPV test  är nog något jag hoppar över men är ändå trevligt då det känns som ett erkännande att man tillhör den kvinnliga familjen.

 

5/2/2022  Dagen då jag kanske fick Covid, ja jag säger kanske för jag vet inte med säkerhet, sen var jag halvsjuk i en vecka för att sedan vara småkrasslig tre veckor till och det vill inte riktigt gå över.

 

9/2/2022 Denna dag tog man bort de flesta restrektioner vilket ger lite hopp om framtiden, nu är ju inte allt över på något vis, nä det kan bli ett bakslag av detta. 

 

13/4/2022 Årets första tur med Eckerö linjen och lite inköp av dricka och en liten mysig tur på böljan den blå.

 

30/4/2022  Valborg firades på landet med brasa och korvgrillning, De var jag och rådjuren hihi, nä vi var några fler.

Lite hållpunkter framöver

 

 

4—8 /5/2022  Båstadsträffen.Vi blev inte så många som kom denna gång, 14st men de var i alla fall 5 fler än förra årets vårträff. De var lite spritt boende men några valde i alla fall Enehall. De var ny regi och vi hade ju blivit lovade frukostpåse men det blev i stället en helt ok frukostbuffé  och det skulle inte sluta där, det var redan planerat att det skulle bli en bar och en lounge framöver. Den tidigare restaurangen kommer nog inte öppnas igen. Men man kan ha trevligt i alla fall och de hade vi, Gerdas bar var ju öppen, ja det var vårt rum som blev lite av en naturlig mötesplats. Två nya kom också och vad jag förstått av dem så var de en himla trevlig upplevelse. Det är ändå något speciellt att möta våren i Båstad.

 

3/6/2022  HBTQ+ Kryssning med Viking Cinderella.

Helt ok väder och frukost på hytten

Ibland får man lyxsa till det lite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19-21/7/2022  Cinderella kryssning till Visby, Himla trevlig kryss och perfekt väder i Visby, det sas det var Stockholmsveckan men var ganska lugnt på stan ändå, jo det låg ju en massa stora båtar i hamnen och det var ju lite part på en del av dem men inte så det störde.

 

 

28/7/2022 Vallarnas friluftsteater / Ullared.

Att se buskis  på plats är himla mycket roligare än att göra det på TV, blev en härlig skrattfest. Det blev en tur till Ullared också för lite shopping, nu är ju det mest en lite kul grej, visst är det lite billigare men numera fins det ju flera lågpris alternativ på betydligt närmare håll som är lika bra. Men det blev en himla bra tripp i alla fall.

 

 

1-7/8/2022  Stockholm Pride.

Efter två års covid elände var det äntligen dags för en riktigt Pride firande i Stockholm igen. Jag hade detta år bestämt mig att 6 år som volontär under Stockholm Pride fick räcka och att jag i stället skulle sitta några pass i föreningens tält i Pridepark, nu blev det inte så för när jag gick förbi incheckningen så satt mina volontärs vänner där och då är det klart man hejade. då fick jag veta att de var dåligt med folk i år så naturligt vis så kröp jag till korset och tog ett pass under lördagens parad. Denna gång blev det skyliften vid startområdet som blev mitt ansvar, hämta, ställe upp och hantera samt återlämna. Helt ok att jobba, bara 7 timmar i stället för de 12 timmars pass man är van vid sedan tidigare år. Dessutom kunde jag se alla ekipage i paraden för första gången.