Tessans Hemsida

E-post: tc@tessanc.se

Att raka benen mm är ju ett alternativ till andra metoder som laser mm. Resultatet är förvisso högst tillfälligt men är i alla fall smärtfritt. Om du klickar på bilderna nedan hamnar du på en sida som beskriver hur det går till, förvisso lite reklam för Gillette men det går säkert lika bra att använda andra märken.

Tips!
Börja med ”fel hand” först. Det är lättare att applicera på den när Du inte har lös naglar. Lösnaglar finns i olika färger och längder, former samt med dekorationer. Det finns lite olika antal naglar i paketen beroende på märke mm men der räcker till en uppsättning för båda händerna.  Det kan vara lite knepigt att hitta rätt storlek för tummen om man har stora händer så man får prova sig fram.

I vissa paket finns det en limtub. För att göra hål i den ska du använda den lilla medföljande limnålen. Om du använder en sax kan hålet bli
för stort och det blir svårare att applicera limmet.
Du kan göra på två sätt:
1. Limma på den egna nageln, sitter inte lika bra.
2. Limma på lösnageln, då sitter de bättre.

Det beror på hur länge Du vill att naglarna ska sitta. Applicera nageln från roten (botten) på nageln, tryck ut luften samtidigt som Du applicerar hela nageln. Tryck på nageln i några sekunder, tills limmet torkar.

Det finns också förklistrade naglar, men min erfarenhet säger att om nageln inte har riktigt rätt passform kan det vara svårt att få dessa att sitta bra.

Fila och forma nageln till önskad form och lägg på ett lack om Du önskar. Vill Du klippa nageln för att få den kortare så gör det i etapper, annars kan nageln spricka.

Lösnaglarna släpper igenom solljus och luft i 10 dagar.
Låter Du de sitta längre kan det bildas bakterier under nageln.
För att ta bort naglarna använder Du Depend Lösnagelremover. Riv eller bit inte bort nageln. Använd inte heller ren aceton, då
kan Du förstöra nagelns egen yta.

Nagelförlängningar, och beroende på typ finns det olika material att använda. Exempel är:

· Akryliska

· Gelförlängningar

· Fiberskulpterade nagelförlängningar

Av dessa är det mest naturliga alternativet akrylnaglar. Dessa är också de starkaste och de som håller längst av alla alternativ.

Så går en behandling till
En nagelförlängning bör alltid inledas med en noggrann rengöring av händer och naglar. Det är viktigt att naglarna är absolut rena så att inte bakterier får fäste och skapar en grogrund för svampinfektioner. Naglarna filas och ytan på naglarna ruggas upp lätt så att materialet får fäste.
Tippar som passar dina naglar väljs sedan ut. En tipp är en plastnagel som fästs på dina egna naglar och utgör formen för nagelförlängningen. Tipparna fästs på dina naglar och klipps till önskad längd. Därefter appliceras konstmaterialet ovanpå tipparna och skulptureras. Materialet härdas sedan och formen filas till och tunnas ut. Därefter lackas
naglarna.     Den här metoden är bra om man har för avsikt att behålla naglarna under en längre period då det sitter kvar och man riskerar inte att tappa dem som man gör med lösnaglar.  Ska du ha dem över en helg eller en kväll är den inte att rekommendera. Och det här är inget man ska ge sig på själv, gå till någon som hjälper dig med detta.

Så får du läckra naglar med lösnaglar

HÅRBORTTAGNING

Har provat lite olika metoder för att ta bort oönskad hårväxt så här redovisar jag mina erfarenheter av några metoder jag provat.

Och vad säger reklamen

Har du 3 minuter? Det är allt som krävs för att göra din hud mjuk, slät och hårlös i dagar. Har du ont om tid? Veet® Creme avlägsnar oönskad hårväxt på bara tre minuter.

Magin finns i hårborttagningscremen — allt du behöver är varmt vatten och den smidiga lotionstuben. Sötmandel och mineraloljor lämnar din hud silkeslen, sexig och redo för vad som helst. Eftersom hårborttagningsmedel löser upp snarare än skär av hårstråna tar det mycket längre tid för dem att växa ut igen jämfört med rakning, och du slipper stubb. Veet® Creme är framtagen för att användas på ben, armar och
bikinilinje. (Ska ej användas på huvud, ansikte, bröst och intima områden.)

Denna metod fungerar ganska bra och resultatet blir vad reklamen lovar.

Och vad säger reklamen

Eversoft-epileringssystemet för en mycket skonsam epilering som avlägsnar hår med rötterna och ger dig silkeslena ben i upp till 4 veckor! Denna epilator klarar strån ända ner till 0,5 mm längd, vilket innebär att du inte behöver vänta ut hårväxten utan kan använda den så fort du märker av nya strån.

Så skonsam vet jag inte om jag håller med om, känns ganska bra när denna manick rycker bort hårstråna, men visst blir det bra.

Har provat just den modell ni ser på bilden och är mycket tveksam till resultatet då jag hittills inte kan se något.  Metoden är också tidsödande eftersom själva området som behandlas är mycket litet. Att behandla ett ben skulle förmodligen ta hela dan. Den är heller inte helt smärtfri  men jämfört med Epilator ganska ok.  Men är det så att du har ljusa strån så glöm den, det funkar inte

 

Och vad säger reklamen

Rio Scanning Laser för hårborttagning med laser är avsedd för hemmabruk. Denna laser scannar större områden och behandlar upp till 20 hårstrån åt gången på några sekunder. Lämpliga användningsområden är armar, ben, bikinilinje och ansikte. Upplev fördelarna med permanent hårreduktion utan att behöva betala dyrt för salongsbehandlingar. Lasern förstör hårsäcken genom att sända en laserstråle med tillräcklig energi för att förstöra hårroten men utan att påverka huden. Som med alla laserbehandlingar så kan återkommande behandling behövas för att bli kvitt oönskat hår från ett specifikt område.

 

Hårborttagning med laser

Veet Hårborttagningskräm

Epilator


Här är också lite tips på hur Du snabbast och enklast lär Dig gå i höga klackar.

1. Övning ger färdighet. Gå in skorna hemma så blir Du mer van till första gången Du ska gå ut i dem.

2. Om Du är ovan att gå i högklackat kan det vara bra att satsa på ett par pumps med platå längst fram vid tån. Det gör att skillnaden mellan hälen och tån blir mindre - och det blir enklare att gå.

3. En förutsättning för att kunna gå snyggt i Dina höga nya skor, är att Du köper rätt skostorlek.

4. Använd gelékuddar eller liknande som placeras längst fram i skon. Det är en bra räddning för ovana klackskobärare.


Och så nedan, en liten bild på lite olika klackhöjder! De Ni! ; )


   

  
5 cm/8 cm/10 cm/12 cm/15 cm/20 cm  
 

SÅ GÅR DU SNYGGT OCH SEXIGT I HÖGKLACKAT! : )

Att bära högklackade skor kan betyda ett uppsving för sexlivet, eftersom bäckenmuskulaturen tränas då man går i högklackat. Det visar en färsk italiensk undersökning.

Men hur lyckas man då skrida fram på ett   "Sex and the City-läckert" vis?
- Det finns en "gåteknik" som alla kan lära sig!

Här är Din guide - steg för steg.

1. Arbeta med Din kroppshållning!
Hela Din kropp arbetar när Du går i högklackat och då måste Du ha god balans. Var rakryggad, aktivera magmusklerna och se rakt fram.

2. Slappna av i överkroppen! Många spänner överkroppen när de går.
Gör så här i stället: Öppna bröstkorgen. Slappna av i halsen och i nacken och låt axlar och armar följa kroppens rörelsemönster.

3. Gå med stadiga fötter!  Många gör misstaget att de vinklar fötterna inåt eller utåt. Fötterna ska ha en rak linje framåt.

4. Följ alltid den Gyllene regeln: Klacken sätts alltid ned först i marken. DET är den gyllene regeln!

5. När Du kan hela paketet - Du har bra hållning, är avslappnad i överkroppen, har stadiga fötter och alltid sätter klacken först i marken - då kan Du lägga till höfter.

En liten video som visar hur man går snyggt i höga klackar

Olika typer av lösbröst

 

Skönheten i dessa former är att man inte kan berätta när silikon slutar och din egen hud börjar. Detta är tack vare den revolutionerande nya hölster BH. Hemligheten ligger i kardborre fästen som håller behån på plats dessa fäster sig inte på huden utan på behån själv.

När du bara vill ha Push-up och  fyllighet.

Använd dessa vackra Bröstproteser som en förstärkare eller som en komplett ersättning. För ökad komfort och förtroende, helt enkelt skala bort de stöd att avslöja självhäftande baksida. Klistret går tillbaka om och om igen och håller formen på plats. Anmärkning: En bra krävs vanligtvis med denna blankett. Klistret är utformad för att hålla formen på plats och hålla den från att röra sig eller glider under bra. Kan användas utan att limmet genom att lämna det skyddande locket på.. Att rengöra form tvätta i mild tvål och vatten och lufttorka.

Ett bra och billigt alternativ till silikon bröst är att köpa en självhäftande BH att lägga i den vanliga BH n

Självhäftande och hudfärgade bh som sitter kanonbra, ger en vacker form och ett naturligt utseende åt din byst. Inga missprydande bh band i ryggen eller på axlarna.
Enkla att ta på, vare sig du önskar push-up effekt eller inte.

För att hitta dessa fina lösbröst sökte jag på nätet BREAST FORMS det finns en hel del att välja på, själv använder jag numera en silikon -bh under min vanliga bh något som jag tycker funkar riktigt bra. Det går att få till ganska naturliga tuttar med den metoden.

Nedan några länkar jag har varit inne på

Flera Tipps och tricks

• Hår växer från en säck som kallas follikel. Folliklarnas densitet varierar beroende på området. Densiteten varierar alltså från 60 folliklar per kvadratcentimeter på benen till 500 folliklar per kvadratcentimeter på överläppen.

• Håret växer i cykler. Under växtfasen får håret näring av hudpapillen. Håret går sedan in i en övergångsfas och går till sist in i en vilande fas . Under den sista fasen växer inte håret eftersom det är separerat från hudpapillen. Håret faller ut, follikeln får ny kontakt med hudpapillen och en ny cykel inleds. Det tar ungefär tre veckor för ett hår att växa från follikelns bas till hudytan och bli synligt. Det tar med andra ord tre veckor innan håret syns och märks från det att det börjar växa. Om vi tar bort hår en dag och det växer fram hår en vecka senare, tror vi i allmänhet att det handlar om samma hår som växer tillbaka medan det i själva verket kommer från en annan follikel.

• Från det ögonblick då håret framträder i hudens yta, fortsätter tillväxtperioden i ytterligare ca 13 veckor.

• Håret växer tillbaka i oregelbundna cykler. På ett visst område befinner sig vissa hår i en växtfas och andra i den vilande fasen.

Testat denna  produkt som även den lovar att ta bort allt oönskad hårväxt men den var inte bättre än de andra.

Nja efter att ha använt denna produkt i sex veckor kan jag konstatera att den inte har någon märkbar effekt på skägg. Möjligen kan man se något mindre hår på armarna men det kan lika bra vara en inbillning så det är inget jag kan rekommendera. 

Och vad säger reklamen

Ultra Hair Away är helt naturligt och verkar genom att imitera processen som orsakar skallighet. Ultra Hair Away saktar inte bara ned hårväxten. Den förändrar även det ursprungliga mörka, tjocka och oönskade håret till lenare, tunnare och ljusare hår, som slutligen kommer likna det håret du en gång hade som barn.

Nej nu är det slut med att prova leksaker nu provar vi med mer proffsig utrustning. 2010-07-07 var jag på min första IPL behandling. Man får bära skyddsglasögon under behandlingen för att säkerställa att IPL-ljuset inte skadar Dina ögon. Ett tunt lager gel stryks på aktuellt hudområde för att skapa bättre kontakt mellan ljuset och huden. Utan att förstöra huden så passerar det koncentrerade ljuset ner till hårsäcken där det utvecklas värme som på bråkdelen av en sekund förstör hårsäcken så att det inte längre kan växa något hårstrå.  Nu får vi se om det blir mitt sista försök att bli av med oönskat hår eller om det blir till att hitta ännu ett sätt att bli av med det.

Efter tre behandlingar kan jag nu se en minskad hårväxt på kinderna och hakan, även överläppen ser ut att vara glesare. Efter 8 behandlingar har jag inga mörka hår kvar, de ljusa är tuffare att få bort men det skägg som är kvar blir bara glesare och glesare. Behandlingen är inte smärtfri, nej det känns ganska mycket när IPL-Ljuset arbetar men det är ju kortvarig smärta som man kan stå ut med. Behandlingen är också ganska dyr och eftersom man får räkna med 5—10 gånger innan det är skäggfritt så blir det en slant.

Har du bara ljusa strån kvar så fungerar det inte med IPL då är det Diatermi som gäller. Vid hårborttagning med hjälp av diatermi förs en mycket tunn nål (tunnare än en knappnål) ner till hårsäcken som ligger några millimeter ner i huden. Hudterapeuten för in nålen vid hårstrået och när nålen har kommit ner till hårsäcken slås den högfrekventa växelströmmen till nålens spets. Det lösa hårstrået dras därefter ut med en pincett.  Under förutsättning att nålen har träffat mycket nära hårsäcken skadas den av den värmeutveckling som bildas och producerar därefter inga fler strån. Om hudterapeuten missar hårsäcken blott lite grann med nålen kanske hårstrået visserligen lossnar, men utan att hårsäcken oskadliggjorts. I så fall måste det hela göras om igen när ett nytt hårstrå har vuxit ut.
Har påbörjat testet av en ny produkt som lovar att reducera hårväxten med upp till 70%. Om man använder denna skulle man bara behöva raka sig 10 gånger om året och ännu mer sällan på kroppen.

Kommer att testa denna produkt på ett av benen, på en arm och på halsen. Eftersom jag går på annan behandlig för att bli av med skägget kommer jag inte använda den i ansiktet. Produkten heter Hair Reducer Therapy, kommer från USA. Nu återstår bara att se om jag blivit blåst igen som vanligt.

 

Ja funkar inge vidare

Nu har jag skaffat en Philips OneBlade och jag gillar den till tusen, den funkar kanon på hår var helst de finns på kroppen och man slipper den irriterade huden som en hyvel kan ge. Det här är en grej som jag absolut kan rekommendera och för en gångs skull så är inte reklamen överdriven.

 

Och vad säger reklamen

Philips OneBlade QP2520/30 är ett revolutionerande multiverktyg som kan trimma, styla och raka alla skägglängder, med ett och samma rakhuvud.